Atina Borsası'na kötü haber

FTSE, Atina Borsası'nın statüsünü 'gelişmiş piyasa'dan 'ileri gelişmekte olan piyasa' seviyesine indirecek... Atina Borsası'nın hisse senedi piyasası endeksleri konusunda işbirliği yaptığı FTSE, Atina Borsası'nın statüsünü 'gelişmiş piyasa'dan 'ileri gelişmekte olan piyasa' seviyesine indireceğini bildirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atina Borsası'nın hisse senedi piyasası endeksleri konusunda işbirliği yaptığı FTSE, Atina Borsası'nın statüsünü 'gelişmiş piyasa'dan 'ileri gelişmekte olan piyasa' seviyesine indireceğini bildirdi. 



Yapılan açıklamada Atina Borsası'nın statüsünün Mart 2016'ya açıklanacak olan FTSE Global Hisse Senedi Endeksi Serileri (GEIS) ile birkte düşürüleceği ifade edildi.



FTSE yaptığı açıklamada, Atina Borsası'nın statüsünün düşürülmesine neden olarak Yunan piyasalarının ugulanan sermaye kontrolleri nedeniyle Haziran ayı sonundan Ağustos ayı başlarına kadarki 5 haftalık süreçte kapalı olmasını ve Yunanistan'da devam eden ekonomik istikrarsızlığı göstererek, "Bunlar, gelişmiş bir piyasanın karakteristik özellikleri değil" değerlendirmesinde bulundu. (Habertürk)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar