Atina, kreditörler ile uzlaşmaya yakın

Yunan yetkiliye göre Çipras'ın Merkel ve Hollande ile görüşmesi kreditörler ile anlaşmayı yakınlaştırdı... Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Riga'daki AB liderler zirvesi srasında Almanya ve Fransa liderleri ile yaptığı görüşmenin, Atina'yı kreditörler ile bir uzlaşma sağlamaya yakınlaştırdığını savundu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın Riga'daki AB liderler zirvesi srasında Almanya ve Fransa liderleri ile yaptığı görüşmenin, Atina'yı kreditörler ile bir uzlaşma sağlamaya yakınlaştırdığını savundu.



Çipras'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Devlet BaşkanıFrancois Hollande ile yaptığı görüşmenin ardından basına açıklama yapan Yunan yetkili, "Bir anlaşmaya yakınız" dedi. 

Çipras-Merkel-Hollande görüşmesine ilişkin olarak açıklama yapan Alman hükümet sözcüsü de görüşmenin dostane ve yapıcı geçtiğini belirtti.



Sözcü, "Merkel-Hollande-Çipras görüşmesinde cari kurtarma programının başarı ile tamamlanmasına odaklanıldı. Yunanistan ile kreditörler arasında görüşmelerin devam etmesi ve 3 liderin yakın temas halinde olmaya devam etmeleri kararlaştırıldı" diye konuştu.



Merkel ve Hollande ile 2 saatlik bir görüşme gerçekleştirer Çipras, bugün de AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile görüşecek.(Foreks)


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar