ATO’nun yeni başkanı Baran oldu

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) yeni Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran oldu. Gürsel Baran, 188 ATO Meclis üyesinden 100’ünün oyunu alarak başkanlık ipini göğüsledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Gürsel Baran, 188 ATO Meclis üyesinden 100’ünün oyunu alarak başkanlık ipini göğüsledi. Baran’ın rakibi olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek ise 86 oy aldı, 2 oy da geçersiz sayıldı. Seçime ilişkin kesin sonuçlar ise İlçe Seçim Kurulu’nca 8 Aralık’ta ilan edilecek.


Üç aşamalı eylem planı


Oylama öncesinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, alınan yoğun güvenlik önlemlerinin seçim hakiminin aldığı bir karar olduğunu söyledi. Eski ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ise, “Kim gelirse gelsin, onun destekçisi olacağım, tecrübelerimi aktaracağım” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın kuzeni olan Baran, yaptığı açıklamada, ‘kaybedecek vakitlerinin olmadığını’ belirterek, “Bundan sonra Ankara var, bundan sonra Ticaret Odası var, bundan sonra Ankaralı esnaf ve tüccar var” dedi. 


Üç aşamalı bir acil eylem planlarının olduğunu belirten Baran, “Bunlardan bir tanesi meslek komitelerimizin çok aktif çalışması. e-ATO’yu da hayata geçireceğiz. Oda dışında yapılacak faaliyetlerde Ankara’dan uluslararası uçuşların artırılmasına yönelik çalışmalarda bulunacağız. Eylem planını önümüzdeki hafta duyurmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Geçici sonuçlara göre Baran başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyeliklerine, Mustafa Deryal, Musa Beşparmak, Ziya Kemal Gazioğlu, Faruk Köylüoğlu, Selahattin Karaoğlan, İhsan Şahin ve Vecdet Fehmi Şendil seçildi. (Milliyet)

Kategoriler Gündem
Yorumlar