Avrupa hisseleri Almanya büyümesi ile yükseldi

Avrupa hisseleri, Almanya’da DAX Endeksi’nin 11,000 puana yaklaşması ile birlikte yükseldi... Avrupa hisseleri, Almanya ekonomisinin hız kazandığını gösteren verinin ardından DAX Endeksi’nin 11,000 puana yaklaşması ile birlikte yükseldi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa hisseleri, Almanya ekonomisinin hız kazandığını gösteren verinin ardından DAX Endeksi’nin 11,000 puana yaklaşması ile birlikte yükseldi.


Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.9 yükselerek günü 377.07 puandan tamamladı ve 7 yılın en yüksek seviyesini genişletti. Yunanistan ve Avrupa liderleri dünkü zirvenin ardından kurtarma paketi şartları konusunda uzlaşma sinyali verdiler. Gösterge endeks ikinci haftalık yükselişi kaydetti.


DAX, Almanya’nın gayrisafi yurtiçi hasılasının dördüncü çeyrekte yüzde 0.7 yükseldiğini gösterene verinin ardından yüzde 0.9 artış ile ilk kez 11 bin puana ulaştı. Almanya ekonomisi bir önceki çeyrekte yüzde 0.1 yükseliş göstermişti. Endeks, Ukrayna’da ateşkes sağlanmasına yönelik anlaşmaya varılması ile yükseliş kaydetti.


Euro, Ukrayna ve Rusya’nın Perşembe günü 15 Şubat’ta başlayacak bir ateşkes anlaşmasına varması ve yetkililerin Yunanistan’ın kurtarma paketinin sürdürülmesi ile ilgili Euro Bölgesi ile ‘yeni bir kontrat’ arayışında olduğunu belirtmesinin ardından 1 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar