Avrupa hisseleri haftalık kazanca ilerliyor

Avrupa hisseleri otomobil üreticilerinin değer kazanması ile yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi haftalık kazancı genişletiyor... Avrupa hisseleri otomobil üreticilerinin değer kazanması ile yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi haftalık kazancı genişletiyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa hisseleri otomobil üreticilerinin değer kazanması ile yükselirken, Stoxx Europe 600 Endeksi haftalık kazancı genişletiyor. 


Stoxx 600 yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 08:04'te 396.03 puan oldu. Hisseler dün, ABD'de perakende satışların Şubat'ta beklenmedik şekilde üst üste üçüncü ayda da gerilediğini gösteren veri ile kazancı silerek günü yatay tamamladı. Endekste işlem gören 19 sektör grubu arasında otomobil şirketleri en dik artışı gösteriyor. 


Stoxx 600, zayıflayan euronun ihracatçıları desteklemesinin Fed'in önümüzdeki hafta yapılacak olan toplantısında faiz artışının daha erken olabileceğine yönelik sinyal verebileceği endişelerini bastırması ile haftalık bazda yüzde 0.5 yukarıda seyrediyor. 


Hisseler ayrıca Euro Bölgesi merkez bankalarının bu hafta Almanya, Belçika, Fransa, İtalya ve İspanya tahvilleri alması ve böylece borçlanma maliyetlerinin bölge genelinde rekor düşük seviyelere inmesinin de etkisiyle yükseliyor. Alımlar Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) parasal genişleme (QE) programının bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. 


Enerji hisseleri bugün 19 sektör grubu arasında en kötü performansı gösterirken, bunda petrol fiyatlarının stoklarda artış sinyalleri ile son iki ayın en uzun haftalık düşüş sürecini kaydediyor olması etkili oluyor. (Bloomberght)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar