'Avrupa korumasız ve zayıf'

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yaşanan göçmen krizine ilişkin, "Avrupa korumasız ve zayıf. Açık bir şekilde görülüyor ki Brüksel'in göçmen krizini çözüm politikası iflas etmiş durumda" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, sığınmacıların Avrupa'ya karışıklık, kaos, korku, suç ve terör eylemleri getirdiğini iddia etti.


Macaristan Başbakanı Orban, parlamentoda yaptığı konuşmada 2016 yılındaki en önemli görevlerinin Macar halkının güvenliğini sağlamak olduğunu savunarak, ''Macaristan 2015 yılında göçmenlerin baskısı altındaydı. Günde binlerce kişi yasa dışı yollardan sınırı geçti. Göç ve göçmenler Avrupa'ya karışıklık, kaos, suç, terör eylemleri ve korku getirdi'' şeklinde konuştu.


Dünya genelinde birçok ülkede iç sığınmacıların olduğunu ve bunların her an Avrupa'ya göç etme kararı alabileceklerini iddia eden Orban, şöyle devam etti:


"Avrupa korumasız ve zayıf"


''Tüm bunlar olurken Avrupa korumasız ve zayıf. Açık bir şekilde görülüyor ki Brüksel'in göçmen krizini çözüm politikası iflas etmiş durumda. Brüksel hala yasa dışı göçmenlerin Avrupa Birliği topraklarına girişlerine izin vermeye hatta onları taşımaya çalışıyor. Sonra da bunları zorunlu bir şekilde dağıtmak istiyor. Bu Brüksel'in göçmen krizini çözüm politikası. Bu planı Macar hükümeti kabul etmiyor ve uygulanmasına da karşı çıkıyor.''


Orban, 2016 yılında Macaristan üzerinde göçmen baskısının artacağını ve bu yüzden sınırlardaki korumanın arttırılması kararı aldıklarını kaydederek, ''2016 yılında Brüksel'de diplomatik, hukuki, siyasi savunmaya ihtiyacımız olacak. Güney sınırlarımız da ise asker ve polis savunması gerekli. Bu amaçla sınırda tel örgünün güçlendirilmesinin yanı sıra yeni tel örgü yapımı kapasitesinin oluşturulması emrini verdim. 2016 yılının en önemli görevi Macarları, ailelerini, yerleşim birimlerinin güvenliğini sağlamaktır. Brüksel'in kanunlara uyması ve halkların isteğine saygı duyması gerekiyor'' dedi.



(AA)

Kategoriler Gündem
Yorumlar