Avrupa Parlamentosu'nda Çipras'ın zor anları!

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Parlamentosu'nda devam eden tartışmalarda zor anlar yaşadı. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt, Çipras'a "Yalancı bir peygamber değil, gerçek bir lider olduğunu göster" dedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle



Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa Parlamentosu'nda devam eden tartışmalarda zor anlar yaşadı. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt, Çipras'a "Yalancı bir peygamber değil, gerçek bir lider olduğunu göster" dedi. AP Liberal Grup Başkanı Guy Verhofstadt da Yunanistan'la bir anlaşmaya varılmasının hala mümkün olduğunu ancak Yunanistan'dan henüz somut tekliflerin gelmediğini kaydetti.Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması olasılığı karşısında Avrupa'nın duyarsız kaldığına dikkati çeken Verhofstadt, Çipras'a seslenerek, "Yalancı bir peygamber değil, gerçek bir lider olduğunu göster" dedi. Guy Verhofstadt, Çipras'a dönüp, "Daha önce 'Yunanlar büyük çabalar sarf etti' dediniz. Evet doğru, ama burada çaba sarf etmeyen Yunan siyasileriydi. Bugün önemli olan sorun bu. Gerçek olan şu ki siz sistemi kullanıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Bu sözlerin ardından salondan alkış sesleri yükseldi. Verhofstadt, "Şu anda çok kızgınım. Sürekli temerrüdden bahsediyorsunuz ama biz şu ana kadar Yunanistan'dan temerrüde düşünelim yönünde bir teklif almadık" diye devam etti.






Kaynak:Hürriyet


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar