Avrupa'da istihdam 2. çeyrekte arttı

19 üyeli Euro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış istihdam yılın 2. çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,4, 28 üyeli AB'de ise 0,3 yükseldi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Euro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 ve Avrupa Birliğinde (AB) de yüzde 0,3 arttı. 


Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Euro Bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış istihdam, yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,4 yükseldi. İstihdam geçen yılın ikinci çeyreğine kıyasla ise yüzde 1,4 artış gösterdi. 


28 üye ülkeden oluşan AB'de ise mevsimsellikten arındırılmış istihdam, yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,3, geçen yılın ikinci çeyreğine kıyasla da yüzde 1,5 arttı.  


AB'de ikinci çeyrekte mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla, istihdam edilenlerin sayısı 232,1 milyon olurken bunun 153,3 milyonu Euro Bölgesinde gerçekleşti. İstihdam, AB için şu ana dek görülen en yüksek seviyeye ulaşırken, Avro Bölgesi için de 2008’in son çeyreğinden bu yana görülen en yüksek seviye olarak kaydedildi. 


AB ülkeleri arasında ikinci çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla istihdamda en çok artış, yüzde 1,7 ile Estonya’da belirlendi. Bunu yüzde 1,1’le İrlanda ve yüzde 1'le de Litvanya izledi.


İstihdamında çeyrek bazda azalış görülen tek ülke yüzde 0,4’le Hırvatistan oldu. Finlandiya’nın istihdamı ise bu dönemde sabit kaldı.


Avrupa’nın lokomotif ekonomisi Almanya’da istihdam, ikinci çeyrekte ilk çeyreğe kıyasla yüzde 0,3 arttı. Bu dönemde istihdam, İtalya’da 0,5, Fransa’da 0,2 ve Birleşik Krallık’ta yüzde 0,5 artış gösterdi.


2016 yılının ikinci çeyreği ile bir önceki yılın aynı çeyreği kıyaslandığında, Almanya’da istihdam yüzde 1,2 artış gösterdi. Söz konusu dönemde istihdam, İtalya’da 1,8, Fransa’da 0,7 ve Birleşik Krallık’ta yüzde 2 yükseldi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar