Avustralya’da çekirdek enflasyon beklentileri karşıladı

Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatları yılın ilk üç ayında ekonomist tahminlerini karşıladı... Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatların yılın ilk üç ayında ekonomist tahminlerini karşılaması ülke merkez bankasına faiz oranlarını düşürmek için imkân sağlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatların yılın ilk üç ayında ekonomist tahminlerini karşılaması ülke merkez bankasına faiz oranlarını düşürmek için imkân sağlıyor.


İstatistik Kurumu’nun Çarşamba günü Sydney’de yaptığı açıklamaya göre çekirdek fiyat göstergesinin kırpılmış ortalaması, bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 0.6 yükselerek ekonomist tahminlerinin medyanını karşıladı. Tüketici fiyat endeksi bir önceki periyoda göre yüzde 0.2 artış gösterdi. Ekonomistler yüzde 0.1’lik bir yükseliş bekliyorlardı.


Capital Economics’in Avustralya ve Yeni Zelanda Başekonomisti Paul Dales, “Avustralya’nın tüketici fiyat endeksi beklediğimiz kadar zayıf değil. Ancak Avustralya Merkez Bankası’nı (RBA) Mayıs başında faiz oranlarını düşürme planlarını terk etmeye sevk etmeyecektir. Düşük kurdan enflasyona gelen destek, zayıf ücret artışlarını dengeliyor gibi görünüyor” dedi.


RBA Guvernörü Glenn Stevens geçtiğimiz iki ayda gösterge faiz oranında değişikliğe gitmedi. Şubat ayında faiz yüzde 2.25’e düşürülmüştü. Salı günü yayımlanan toplantı tutanaklarına göre politika yapıcılar ekonominin gücünü değerlendirmek için enflasyonu gözden geçirmek istediler.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar