Avustralya'da çekirdek enflasyon yükseldi

Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatları yüzde 0.6 yükseldi ve tahminleri karşıladı... Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatları, son çeyrek dönemde ekonomist beklentilerini karşılayarak yükseldi ve ülke para birimi yukarı yönlü hareketlendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avustralya’da çekirdek tüketici fiyatları, son çeyrek dönemde ekonomist beklentilerini karşılayarak yükseldi ve ülke para birimi yukarı yönlü hareketlendi. Traderlar, merkez bankasının yakın vadede faiz oranlarını sabit tutacağını öngörüyor.


İstatistik Kurumu’nun Çarşamba günü açıkladığı verilere göre çekirdek fiyatların kırpılmış ortalama göstergesi, bir önceki çeyrek döneme göre yüzde 0.6 yükseldi ve ankete katılan 23 ekonomistin tahminlerinin medyanını karşıladı. Tüketici fiyat endeksi bir önceki ü. aylık döneme göre yüzde 0.7 arttı. Ekonomistlerin tahmini yüzde 0.8 seviyesindeydi.


Avustralya Merkez Bankası Glenn Stevens, bu yıl gösterge faiz oranını iki kez düşürdü ve yüzde 2 ile rekor düşük seviyeye çekti. Politika yapıcılar istihdamı desteklemek için yurtiçi sanayiyi yeniden canlandırmaya çalışıyor.


(bloomberg)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar