Bakır 'Çin verileri' ile toparlanıyor

Bakır, Çin’de ekonomik büyüme ve sanayi üretimi verilerinin beklentileri aşması ile toparlanıyor Bakır ‘Çin verileri’ ile toparlanıyor... Bakır, dünyanın en büyük sanayi metali tüketicisi Çin’de ekonomik büyüme ve sanayi üretimi verilerinin beklentileri aşması ile yükselişe geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 

Bakır, dünyanın en büyük sanayi metali tüketicisi Çin’de ekonomik büyüme ve sanayi üretimi verilerinin beklentileri aşması ile yükselişe geçti.


Bakır dün yüzde 1.2 gerilmesinin ardından bugün Londra yüzde 0.8 kadar ralli yaptı. Çin İstatistik Kurumu’nun Pekin’de yaptığı açıklamaya göre yurtiçi hasıla büyümesi Temmuz-Eylül döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7.3 yükseliş gösterdi. Bloomberg News anketine katılan analistler büyümenin yüzde 7.2 olacağı yönünde tahminde bulunuyordu. Çin’de sanayi üretimi Eylül ayında bir yıl önceye göre yüzde 8 artış gösterdi. Analistlerin tahmin medyanı yüzde 7.5 yükseliş göstereceği yönündeydi. Sanayi üretimi Ağustos ayında yüzde 6.9 artış ile 5 yıldan uzun bir sürenin en yavaş seviyesinde yükseliş kaydetmişti.


Tokyo’daki Fujitomi Co. analistlerinden Kazuhiko Saito, “Bugün açıklanan verilerin Çin ekonomisin insanlar tahmin ettikleri kadar kötü olmadığını gösterdi. Yatırımcılar yine bu hafta açıklanacak Çin’in satın alma yöneticileri endeksi verisini takip edecekler” dedi.


23 Ekim’de Çin’in imalat sanayi PMI’ının açıklanması öncesinde Bloomberg anketine katılan ekonomistler, HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan Ekim ayı imalat sanayi PMI’ının bir önceki aya göre değişiklik göstermeyerek 50.2 olacağı tahmininde bulunuyor. 50’nin üzerindeki sayılar genişlemeye işaret ediyor.


Üç ay vadeli bakır kontratı Londra Metal Borsası’nda (LME) yüzde 0.5 yükselerek Tokyo saati ile 11:20’de ton başına 6,594 dolar oldu. Bakır 17 Ekim’de 6,530 dolar ile 15 Nisan’dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Aralık vadeli bakır kontratı Şanghay’da yüzde 0.3 artış ile ton başına 47,200 yuandan (7,710 dolar) işlem gördü.


LME’de nikel düşüşü 2. güne taşırken çinko, kurşun ve alüminyum yatay seyretti. Kalay işlem görmedi.





Kaynak: Bloomberg HT


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar