Bank Asya kârı eritti

Bank Asya'nın 876 milyon liralık devasa zararı katılım bankalarının 2014 performansını da vurdu. 2013'te 1 milyarın üstünde kâr eden dört banka, 2014'te sadece 80 milyon liralık kâr açıklayabildi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren dört bankadan biri olan Bank Asya'nın 876 milyon liralık zararı diğer üç bankanın kârını da sıfırladı. Türkiye Katılım Bankaları Birliği'nin (TKBB) 14. Olağan Genel Kurul toplantısında açıklanan rakamlara göre 2013'te 1 milyar 51 milyon TL'lik kâr rakamına ulaşan katılım bankalarının geçtiğimiz yılki kârı 80 milyon lirada kaldı. 


BİR ÜYEMİZ ETKİLEDİ 


TKBB Başkanı Derya Gürerk, bankacılıkta kârlılık düzeylerinin 3-4 yıldır düşmeye devam ettiğini ifade ederek "Katılım bankacılığının 2014'teki artış oranları son yıllardaki en düşük büyüme oranlarından biri. Maalesef bir üyemizin özel durumu nedeniyle böyle oldu. Ancak diğer 3 üyemizin büyüme oranlarına bakarsak aktiflerimiz yüzde 33, fonlar yüzde 30 ve kullandırılan fonlar yüzde 31 büyüdü" şeklinde konuştu. 



BELGELER TAMAMLANMADI 


Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben ise Bank Asya'dan kuruma gönderilmesi gereken belge ve bilgilerin tamamlanmadığını söyledi. Akben, durumun 2015'te çözüleceğine inandığını belirtti ve ekledi: "O konular mecrasında gidiyor. Bu işleri siyasi boyutlara çekmenin anlamı yok. Bunlar bankacılık rakamları diliyle veya otoritenin oradaki denetimleriyle ortaya çıkan şeylerdir. Orada o duruma göre gereken yapılacaktır" dedi. 






Kaynak: Sabah

Yorumlar