Bank Asya'ya Suudi bankaları talip

Bank Asya’nın satışında taliplilere ek süre verilmesinin arkasından Suudi Arabistan çıktı. TMSF, Suudi bankanın adını açıklamadı. Ancak ülkede faizsiz bankacılık yapan 4 finans kuruluşu bulunuyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya'da satış ihalesiyle ilgili süreçte bir haftalık uzatmaya gitmesinin arkasından Suudiler çıktı. Suudi Arabistan'dan bir bankanın evrak hazırlama sürecinin devam ettiği gerekçesiyle ek süre talep ettiği, bu nedenle de sürecin 17 Haziran'a uzatıldığı öğrenildi. Ön yeterlilik süresi daha önce 10 Haziran'dı. TMSF yetkilileri, Suudi yatırımcının adını açıklamasa da kulislerde 4 bankanın adı geçiyor. Bunlar arasında Al-Rajhi Bank, Bank AlJazira, Al Bilad Bank ve Alnima Bank bulunuyor. Al Rajhi Bank, 80 milyar dolar toplam aktifi ile en büyük İslami bankalardan biri. 9 bin 600 çalışanı var. Bank AlJazira'nin (BAJ) toplam aktifleri 17 milyar 518 milyon dolar. Al Bilad Bank, kamu bankası statüsünde. Merkezi Riyad'da bulunan bankanın sermayesi 1.6 milyar dolar. Alinma Bank da İslami bankacılığın tüm alanlarında hizmet veriyor.


Moody's satışla niye ilgileniyor?

Bank Asya'yla ilgili süreç devam ederken reyting şirketi Moody's'ten ilginç bir açıklama geldi. Bugüne kadar hiçbir bankanın satış süreciyle ilgilenmeyen şirket, Bank Asya konusunda topa girdi. Moody's, Bank Asya'nın bilinir bir bankaya satılarak sermayesinin güçlendirilmesi halinde kreditörlerin alacaklarını tahsil açısından daha iyi bir durumda olacağını belirtti. 'Bilinir banka' yönlendirmesi ise dikkat çekti.




Sabah / Dilek Güngör

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar