Bank of America'nın ikinci çeyrek karı azaldı

Bank of America'nın ikinci çeyrek net karı ve geliri azaldı... ABD'li uluslararası bankacılık ve finansal hizmet şirketlerinden Bank of America, bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirini açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'li uluslararası bankacılık ve finansal hizmet şirketlerinden Bank of America, bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirini açıkladı.


Bank of America'dan yapılan açıklamada, 2016'nın ikinci çeyreğindeki gelirin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,3 düşüş göstererek 20,4 milyar dolar olduğu belirtildi. Şirket, 2015'in ikinci çeyreğinde 22 milyar dolar gelir elde etmişti.


Ayrıca şirketin 2016'nın ikinci çeyreğindeki net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,7 azalarak 4,2 milyar dolara düştü. Geçen senenin nisan-haziran döneminde Bank of America'nın net karı 5,1 milyar dolar olmuştu.


Kurumun hisse başına karı da geçen yılın ikinci çeyreğinde 0,43 dolar iken, bu yılın aynı döneminde 0,36 dolara düştü.


Bank of America'dan yapılan açıklamada, İcra Kurulu Başkanı (CEO) Brian Moynihan, "Çekirdek alanlarımızda büyümeye devam ederken 3 yıl üst üste harcamalarımızı da yöneterek 2008'den beri görülmeyen bir seviyeye ulaştırdık. Zor piyasa koşullarına rağmen başarılı bir çeyrek geçirdik" ifadesini kullandı.


Şirketin bu yılki ikinci çeyrek net kar ve gelirinde düşüş açıklamasına rağmen New York Borsası'nda hisse başına değeri yüzde 4,2'ye kadar artış kaydetti.

Yorumlar