Barclays’den 500 milyon sterlinlik tampon

İngiltere’nin önde gelen bankalarından Barclays, denetleyici kuruluşun foreks skandalına ilişkin soruşturmasının sonunda oluşabilecek zarara karşılık 500 milyon sterlinlik bir tampon hazırladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Barclays’den yapılan açıklamada, İngiltere’de Barclays’in de içerisinde bulunduğu finansal kuruluşlara yönelik devam eden foreks işlemlerine ilişkin soruşturma sonucunda ortaya çıkabilecek maliyetlerin karşılanması için bankanın 500 milyon sterlinlik bir fon ayırdığı belirtildi.


Açıklamada, bankanın aynı zamanda ödeme koruma sigortası (PPI) satışına ilişkin süren davalarla ilgili de müşterilerinin kayıplarını telafi etmek için 170 milyon sterlin ayırdığı da kaydedildi.


Bankanın söz konusu açıklamasının ardından Londra borsasındaki hisseleri sabah saatlerinde yaklaşık yüzde 2 arttı.


Barclays bu yılın dokuz aylık döneminde vergi öncesi karlılığının bir önceki senenin aynı dönemine kıyasla 2,85 milyar sterlinden 3,72 milyar sterline yükseldiğini açıkladı.


İngiltere'de ciddi yolsuzluk dosyalarını inceleyen SFO (Serious Fraud Office) ve Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), birçok finansal kuruluşun dahil olduğu düşünülen foreks piyasalarına ilişkin soruşturmalarını sürdürüyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar