Bayramda 20 bin kişi yurtdışında olacak

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Ramazan Bayramı'nda seyahat acenteleri kanalıyla yurtdışına tatile çıkacak kişi sayısının 20 bin civarında olacağının tahmin edildiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, bu yıl Ramazan Bayramı'nda seyahat acenteleri kanalıyla yurtdışına tatile çıkacak kişi sayısının 20 bin civarında olacağının tahmin edildiğini söyledi.


AA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Ulusoy, bayram döneminin cuma, cumartesi ve pazar günlerine denk gelmesi nedeniyle talebin düşük seyrettiğini, ancak yıllık iznini bayram ile birleştiren tatilcilerden kaynaklanan bir hareketlilik beklediklerini kaydetti.


Ulusoy, bu yıl Ramazan Bayramı'nda seyahat acentelere kanalıyla yurtdışında tatile çıkacak olan kişi sayısının 20 bin civarında olacağının tahmin edildiğini dile getirdi.


Türk turistlerin bu bayram tatilinde 200 ile 250 milyon lira civarında para harcaması gerçekleştireceği kanısında olduklarını aktaran Ulusoy, yurtdışı turlarda kişi başı ortalama 190 avrodan başlayıp 4 bin 900 avroya kadar farklı fiyat aralığında tur seçeneklerinin bulunduğunu, yerli turistin ise bayramda ortalama harcamasının bin lira civarında olacağının tahmin edildiğini ifade etti.


"Seyahat severlerin ilk tercihleri genellikle İtalya"


Prontotour Pazarlama Müdürü Sarp Özkar ise ramazanın yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle son bir kaç yıldır Ramazan Bayramları'nın normal yaz tatilleri kapsamında değerlendirilmeye başlandığını söyledi.


Seyahat severlerin yurtdışına çıkacakları zaman ilk tercihlerinin genellikle İtalya olduğunu aktaran Özkar, ancak son yıllarda İtalya'nın tahtını zorlayan Orta Avrupa turları sattıklarını kaydetti.


Budapeşte-Viyana ve Prag'ı içeren, 1 haftada 3 ülkenin bir arada ziyaret edilebildiği tur paketinin en çok satanlar arasında ikinci sırada olduğu bilgisini veren Özkar, bu yıl İspanya tur paketleri için önemli bir satış patlaması yaşandığını, İspanya'nın bu sıçrama ile Balkanlar'ı yerinden indirdiğini ve üçüncü sıraya oturduğunu dile getirdi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar