BDDK'dan JCR Avrasya'ya yetki kararı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca (BDDK), JCR Avrasya Derecelendirme AŞ'nin yetkisinin genişletilmesi kararlaştırıldı. BDDK'nın internet sitesindeki karara göre, şirketin "Türkiye'de yerleşik kuruluşlara verilecek ulusal not" sınırlandırılmasının kaldırılması ile yetkisinin "yerli ve yabancı kuruluşlara kısa ve uzun vadeli olarak verilecek uluslararası yabancı para, uluslararası yerel para ve ulusal notları" şeklinde genişletilmesine karar verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BDDK'nın internet sitesindeki karara göre, şirketin "Türkiye'de yerleşik kuruluşlara verilecek ulusal not" sınırlandırılmasının kaldırılması ile yetkisinin "yerli ve yabancı kuruluşlara kısa ve uzun vadeli olarak verilecek uluslararası yabancı para, uluslararası yerel para ve ulusal notları" şeklinde genişletilmesine karar verildi.


Şirkete ayrıca, bankalar dışındaki finansal kuruluşların derecelendirilmesi, bankalar dışındaki finansal kuruluşlar tarafından ihraç edilen borçlanma araçlarının derecelendirilmesi konusunda da yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar