Bekir Bozdağ'dan Tahir Elçi'nin eşine taziye

Adalet Bakanı Bozdağ, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, TBB Başkanı Feyzioğlu ve Diyarbakır Barosu Başkanvekili Özmen'i arayarak üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini iletti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde teröristlerce güvenlik güçlerine açılan ateş sonrasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye başsağlığı diledi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bozdağ, Türkan Elçi ile birlikte Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ve Diyarbakır Barosu Başkanvekili Ahmet Özmen'i de telefonla aradı. Bozdağ'ın, yaptığı görüşmelerde olaydan duyduğu üzüntüyü paylaştığı ve başsağlığı dilediği öğrenildi.


Öte yandan, Bakan Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamayla saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını bildirdi.


Bozdağ, Tahir Elçi ve şehit polis Ahmet Çiftaslan'a Allah'tan rahmet, ailelerine, emniyet teşkilatına, Diyarbakır Barosuna, Türkiye Barolar Birliğine ve hukuk camiasına başsağlığı ve sabır dileğinde bulundu.


Yaralılara da Allah'tan acil şifa dileyen Bozdağ, şunları kaydetti:


"Menfur olayın ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma, İçişleri Bakanlığı tarafından da idari tahkikat başlatılmıştır. Maddi gerçeğin, yürütülen adli ve idari soruşturma sonunda bütün boyutlarıyla ortaya çıkacağından kimsenin şüphesi olmamalıdır. Her tür terör saldırısının ve her tür provokasyonun ana hedefi Türkiye ve aziz Türk Milletinin birliği, huzuru ve barışıdır. Türkiye'ye ve birliğimize yönelik her tür terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyorum."



(AA)

Kategoriler Gündem
Yorumlar