Berat Albayrak AK parti'nin vaatlerini değerlendirdi!

AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, AK Parti'nin çok konuşulan seçim vaatleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Albayrak, vaatlerin bir matematiği olduğunu, bütün süreçler üzerinde çalışıldığını söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A haber'de konuşan Albayrak çözüm süreci için şunları söyledi:

 

"Türkiye'de kamplaşmaya yönelik, ırkçılığa yönelik söylemin değil kucaklayıcı söylemin güçlendiği bir resim ortaya koydu. Her partinin Türkiye Partisi olmak, herkesi kucaklamayla ilgili çok net bir resim ortaya çıktı. Çözüm sürecine gelirsek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sistematik anlamda Cumhurbaşkanlığı makamı olarak, hem hükümetimiz olarak hem Başbakanımız, Genel Başkanımız olarak söylemimiz çok net. Bunun ötesi yok. Bu kararlığın devamı noktasında. Bu süreçte aynı delikten iki defa geçilmez. Bir damla gözyaşı, bir damla kan akmasın diye Türkiye Cumhuriyeti tarihinde en büyük riskleri alarak bu siyasi hareket çok büyük bir proje başlattı. Bütün bedelleri ödemek koşuluyla bir noktaya kadar getirdi. Bunu kim suistimal etti. İşte son üç, beş ayda yaşanan süreç. Bunun siyasi bedelini, siyaseten rant elde etmeye çalışan kesime halkımız çok ağır bir cevap verdi.

 

Terörün kökünü kazıyacak bir icraat süreciyle, silahlara gömülmesi, çimento dökülmesi konusunda zerre kararlılık noktasında geri adım atmayacağız. Çözüm sürecinde gelinen nokta 2 yıldır buydu. Örgütün lideri 2, 3 Nevruz'da hangi açıklamayı yapıyor? Silahları bırakın diyor. Bunun üzerinde beslenip Türkiye'yi karıştırmaya yönelik bir planı varsa, bu ülkenin demir yumruğu ülkeyi bölmeye çalışanların kafasına iner. Vatandaşlarımız rahat olsun. "

 

AK PARTİ VAATLERİ

 

Albayrak, Ak Parti vaatleri için "Bunun arkasında bir matematik var. 13 yıldır nasıl bir bütçe disiplini varsa bundan sonra da öyle olacak" dedi. 

 

Albayrak "İnsanlar huzur bekliyor. Terörün sonu ermesi. Bu kararlılığın neticesini görüyoruz. Nihayete erecek. Kimsenin şüphesi olmasın.  

 

Belirsizlik ortamı ortadan kalktı. 12, 13 yıldır uyguladığımız bir plan var, reçete var, program var. Bugün itibarıyla bence bunun basit ayağı bence vaatler kısmı. Halkımız rahat olsun. Hem ikramiyeler açısından, hem müteşebbislerin önünün açılması açısından hem asgari ücret, hem emekliler... 200 günlük, plan detaylı kurmay arkadaşlar çalışıyor. Bütün bu süreçlerle müdahiliz. Kolay tarafı bu, zor tarafı değil. Bazı kalemlerden kısıp bazı kalemlerden artırılıp bu çözülecek. Finansal fon noktasında bunları karşılayacaksınız.

 

Albayrak bundan sonraki süreç için de şunları söyledi: "İstikrarın en önemli hususu, spekülasyona daha az maruz kalıyorsunuz. Bu seçim sonuçlarının en büyük avantajı bu. Türkiye'nin bu süreçte çok ciddi mesafe katetmesi gereken önünde projeler var. AK Parti bugüne kadar çok başarılı işler yaptı. Bunu çok daha yukarı taşıyacağı bir dönem geldi"




(vatan)


Kategoriler Gündem
Yorumlar