Bilic ilk 100'e girdi! Lucescu ise...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, dünyanın en iyi 100 teknik adamı sıralamasına Türkiye'den giren tek isim oldu. Dünyanın en iyi teknik direktörleri açıklandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünyanın en iyi teknik direktörleri açıklandı. Listede ilk 100'de, sadece bir Türk teknik adam yer alabildi. Günümüz futbolunda tüm ülkeleri kapsamına alan, Coach World Ranking'in gerçekleştirdiği sıralamaya bir de Türkiye'de çalışan yabancı bir teknik adam girmeyi başardı.

 

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, en iyi 80. teknik adam olarak gösterildi ve ilk 100'e giren Türkiye'den tek çalıştırıcı oldu. Almanya'nın Hannover ekibini çalıştıran Tayfun Korkut ise 95. basamakta gösterildi.

Listenin ilk sırasında Real Madrid'in İtalyan çalıştırıcısı Carlo Ancelotti yer aldı. Bayern Münih'ten Guardiola 2., Atletico Madrid'den Simeone üçüncü, Benfica'dan Jesus dördüncü ve Chelsea'den Mourinho beşinci sıraya layık görüldüler.

 

Lucescu 35. sırada  


Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool'un hocası Brendan Rodgers 26, Trabzonspor'un aynı kupadaki rakibi Napoli'nin başındaki isim Benitez 16, Galatasaray ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Lucescu 35, Nordin Amrabat'ın Malaga'daki hocası Gracia 52, Spartak Moskova'dan Murat Yakın 58. oldular.      





Kaynak: Milliyet

Kategoriler Gündem
Yorumlar