Bimeks'ten refinansman anlaşması

Bimeks refinansman paketi için, banka ve finansal kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmaya vardı. Bimeks bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarını yapılandıran refinansman paketi için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bimeks bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarını yapılandıran refinansman paketi için mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.



Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret A.Ş. tarafından yapılan açıklama şu şekilde:


Şirketimiz, 30.06.2016 tarihinde, Körfez ülkelerinden sağlanacak bir sendikasyon ile ilgili görüşmelere başladığını duyurmuştu.



15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası sürecin uzaması ve döviz kurunun dalgalanması gibi sebeplerle,  sözkonusu sendikasyon işleminden vazgeçildi ve yurtiçinden sağlanan, sendikasyona göre daha iyi şartlarda ve daha kapsamlı bir refinansman paketi için, banka ve finansal kuruluşlarla yapılan görüşmeler neticesinde anlaşmaya varıldı.

 

Şirketimizin, bankalar ve leasing şirketleri nezdindeki finansal borçlarını, 1 yılı ödemesiz  6 yıl vadeli olarak yapılandıran bu refinansman paketine ilişkin Mutabakat Zaptı, banka ve finansal kuruluşlar tarafından imzalandı.

 

Refinansman paketi ile, finansal borçların uzun vadeli bir döneme taşınması ve daha düşük bir finansal maliyet ile yeniden finansmanının sağlanarak, şirketimizin borçluluk seviyesinin azaltılması ile nakit akışı ve kar üretme kapasitesinin artması planlanıyor. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar