Birleşik Krallık Avrupa'ya sırtını dönmeyecek

İngiltere Başbakanı Cameron, "Birleşik Krallık AB'den ayrılırken Avrupa'ya sırtını dönmemeli, dönmeyecek." dedi. İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesindeki "Brexit" kararından dolayı Avrupa ülkelerinin üzgün olduğunu söyleyerek "Birleşik Krallık AB'den ayrılırken, Avrupa'ya sırtını dönmemeli, dönmeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesindeki "Brexit" kararından dolayı Avrupa ülkelerinin üzgün olduğunu söyleyerek "Birleşik Krallık AB'den ayrılırken, Avrupa'ya sırtını dönmemeli, dönmeyecek." dedi.


Cameron, dün Brüksel'de yapılan AB Zirvesi'nin ilk gününe katıldı. İngiltere Başbakanı Cameron, zirve kapsamında verilen akşam yemeğinde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.


David Cameron, akşam yemeğinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin üzüntü ve pişmanlık havasında geçtiğini dile getirerek "Avrupa'daki ortaklarımız, AB'den ayrılmayı planladığımız için üzgünler. Ancak görüşmeler oldukça yapıcı, olumlu ve sakin geçti. İngiltere'nin AB ile ticaret ve güvenlik gibi konularda yakın ilişki içerisinde olması gerektiği yönünde bir anlayış var. Birleşik Krallık, AB'den ayrılırken Avrupa'ya sırtını dönmemeli, dönmeyecek." diye konuştu.


Cameron ayrıca Brüksel ile ayrılık müzakerelerini kendisinden sonraki başbakanın başlatacağını ifade ederek referandumu kazanmayı umduğunu ancak bunun mümkün olmadığını kaydetti. AB üyeliğini referanduma götürme kararının doğru olduğunu savunan Cameron, "İnandığınız bir şey için mücadele veriyorsunuz. Kazanırsanız iyi. Kaybederseniz sonucu kabul etmek zorundasınız." dedi.


İngiltere Başbakanı Cameron, bugün yapılacak AB Liderler Zirvesi'nin ikinci gününe katılmayacak.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar