BIST 100 ve şirket haberleri 28 Haziran 2016

Halk Yatırım tarafından hazırlanan 28 Haziran 2016 tarihli Günlük Bülteni yayınlandı. İç piyasalarda bugün yabancı turist girişi verisini takip edeceğiz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İç piyasalarda bugün yabancı turist girişi verisini takip edeceğiz . Dün İsrail ile anlaşmaya varıldığının açıklanması ve resmi imzaların bugün TSI 11 :00’de imzalanması, öte yandan Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Putin’e yazdığı mektup ile Rusya ile ilişkilerdeki tekrar düzelme beklentisine paralel bugün güçlü dolara karşı tepki verilirken TL cinsi varlıklarda pozitif ayrışma olabilir .



Petrol fiyatlarındaki genel aşağı yönlü baskıların da TL cinsi varlıklara destek olabileceğini belirtmek isteriz . BIST100 dün Avrupa piyasalarına göre pozitif ayrışarak yüzde  0 ,27 değer kaybetti . Bugün küresel hisse senedi piyasalarında bir tepki günü olabilir .



BIST100

’de açılışta 75.500 puan seviyesine yakınsama görebiliriz . Günün devamında olumlu hava devam ederse 76 .300 puan seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Muhtemel yükseliş hareketinin 76 .300 -76 .600 puan aralığında sonlanması beklenebilir .



Dolar/TL

haftaya küresel piyasalarda risk iştahının düşük olması nedeniyle yukarı yönlü başlayan kur, bugün doların küresel olarak bir miktar zayıflamasıyla geri çekiliyor. Geri çekilmelerde 2 ,9150 seviyesinde bulunan 50 günlük hareketli ortalama oldukça önemli bir destek olarak karşımıza çıkıyor . Bugün geri çekilmelerin 2 ,9080 seviyesine kadar devam etmesi beklenebilir. 2 ,9150 seviyesinin altında günlük kapanış önemliyken, bunun gerçekleşmesi durumunda aşağı yönlü hareketin haftanın geri kalanında devam etme ihtimali artabilir.



Şirket ve Sektör Haberleri 

Türk Telekom (TTKOM, Nötr):

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yaptığı rutin gözden geçirme çalışmaları sonucunda şirketin TL ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu "BBB-" (yatırım yapılabilir seviye), görünümünü durağan, Öncelikli Teminatsız Borç Notunu da "BBB-" olarak teyit etti.



Çimsa (CIMSA, Sınırlı Pozitif):

Heidelbergcement'in 1 milyar dolarlıklık Çimento varlıkları için teklif verenler arasında Çimsa'da yer alıyor.



Tav Havalimanları (TAVHL, Nötr):

TAV Havalimanları tarafından işletilen Gürcistan-Tiflis Havalimanı'nın yeni terminal binasının temeli atıldı. 2017 yılı sonunda tamamlanması planlanan yeni terminalle havalimanı yılda yaklaşık 4 milyon yolcuya hizmet verilecek.



Anadolu Hayat Emeklilik (ANHYT, Nötr):

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından yapılan açıklamada, hisse başı yüzde 4,87 bedelsiz pay alma oranı ile 410 milyon TL olan çıkarılmış sermayesini 20 milyon TL artırarak 430 milyon TL'ye çıkarılmasına ilişkin sermaye artırımı hususunda SPK'ya yaptığı başvurunun 24.06.2016 tarihinde onaylandığı bildirildi. Bedelsiz sermaye artırımına 29/06/2016 tarihinde başlanacağı belirtildi.


Klimasan Klima (KLMSN, Nötr):

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından, açılan 'Market Tipi Soğutucu Dolap Alım' ihalesinin, şirket lehine sonuçlandığı 10.06.2016 tarihinde duyurulmuş olup, resmi sözleşme 27.06.2016 tarihinde imzalandı.



Net Holding (NTHOL, Negatif):

Net Holding 28.06.2016 tarihinden itibaren dört gün süre içerisinde özel emir ile toptan satış piyasasında 17,5 milyon adet Net Turizm payında satış işlemi yapılacağını duyurdu.



Türk Hava Yolları, Pegasus, Tav Havalimanları (THYAO, PGSUS, TAVHL, Pozitif): Türkiye ile Rusya arasındaki politik ilişkilere yönelik dün gelen ılımlı açıklamaların turizm sektörüne yönelik endişeleri azaltarak havacılık sektörü hisselerine pozitif yansıdığını görürken, söz konusu haber akışının devamı pozitif algılamayı destekleyebilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar