BIST 100'de 75 bin seviyesi takip edilecek

BIST 100 endeksinde 75.000 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürdüğü sürece yükseliş atakları gelebileceğinden bu destek seviyesini yakında takip ediyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda her ne kadar  İngiltere’nin yarattığı şok etkisi azalsa da,  risk algısı halen daha devam ediyor. Gözler bugün Bankacılık Forumunda konuşma yapacak olan ECB Başkanı Draghi’ye çevrilmiş durumda. İngiltere Başbakanı David Cameron ilk kez Brüksel'e giderek Euro Group liderleriyle görüşmesi bekleniyor. Avrupa cephesinde henüz bir netlik oluşmazken, piyasalar kısmi toparlanma eğilimlerinden güç bulamıyor ancak volatilitenin azalması piyasalarda iyimserliğe neden oluyor. Bu sabah ABD vadelileri pozitif seyrediyor. Buna karşın Asya endekslerindeki karışık görünüm BİST 100  endeksinin yataya yakın pozitif bir açılış yapmasını sağlayabilir. 



BIST 100 Endeksi 

BIST 100 endeksi 75.000 seviyesi üzerindeki seyrini sürdürüyor. Endekste 74.000 bine doğru geri çekilmelerde 75.000 direncine doğru tepkilerin oluştuğunu izliyoruz. Endeks 75.000 seviyesi üzerinde kalmayı sürdürdüğü sürece yükseliş atakları gelebileceğinden bu destek seviyesini yakında takip ediyoruz. Endeksin 75.000 seviyesi altına geçmesi durumunda gevşeme eğilimi artabileceğinden yeniden 74.000 seviyesine doğru satışlar görebiliriz.



Dirençler: 76200-77500-78000

Destekler: 74000-72500-69000


BIST 30 Endeksi ve VIOP 

BİST 30 endeksi 92.200 seviyesinden tepki gösterdi ve 93.000 direncini test ediyor. Endeksin 93.000 seviyesinin üzerine yerleşmekte başarılı olması durumunda tepki güçlenebilir. Aksi halde 91.800 desteği tekrar test edilebilir. Bu seviyenin kırılması durumunda ise baskı daha artacaktır. VIOP endeks kontratında endeksin 91.800 desteğini kırması durumunda kısa pozisyonlar denenebilir. Uzun pozisyon için acele etmemekte fayda var. 



Dirençler Bist-30: 93000-94200-96300

Destekler Bist-30: 91800-89000-87300


Küresel Ekonomik Gelişmeler


ABD

ABD’de Haziran ayında hizmetler sektörü PMI rakamı bir önceki aya göre değişim göstermeyerek 51.3 olarak açıklandı. Piyasaların beklentisi 51.9 olarak açıklanması yönündeydi. 



Avrupa

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard&Poor’s, Birleşik Krallık’ın “AAA” olan notunu “AA”ya indirirken, not görünümünü “negatif” olarak korudu. 

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, İngiltere'nin kredi notunu AA+'dan AA' ya indirdi. Görünüm ise negatif. Ayrıca Fitch, Birleşik Krallık'ın 2016 yılı büyüme oranını %1.9'dan %1.6'ya revize etti.


Çin

Çin Merkez Bankasından yapılan açıklamalarda, faiz oranlarını makul seviyede tutacaklarını ve para politikası araçlarını kapsamlı bir şekilde kullanacaklarını belirtti. Arz yönlü reformları güçlendireceklerini ve ihtiyatlı para politikası uygulamalarına ve proaktif maliye politikasına devam edeceklerinin de altını çizdi. 

Çin Başbakanı Li Keqiang, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının küresel piyasaları paniğe ve tedirginliğe sürüklediğini belirtti. Ayrıca Li, Çin'in sermaye piyasalarında kısa dönem dalgalanmalardan kaçınmanın zor olduğunu fakat yaşanacak sert iniş çıkışlar için sermaye piyasalarında değişikliklere izin vermeyeceklerini açıklamalarında yer verdi. 



Japonya

Japonya Ekonomi Bakanı Nobuteru Ishibara, küçük işletmelere likidite sağlamanın muhtemelen büyük bir ekonomik teşvik paketinin bir parçası olabileceğini belirtti. Ishibara, bu uygulama ile hükümetin İngiltere'nin AB'den ayrılmanın şokunu atlatmasını umduğunu belirtti.  

  

Şirket Haberleri


SODA SANAYİİ A.Ş. / SODA -

Şirket, çıkarılmış sermayesinin; tamamı 2015 yılı kar payından karşılanmak suretiyle 660.000.000 TL'den 750.000.000 TL'ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 90.000.000 TL tutarındaki paylara ilişkin ihraç belgesi, SPK tarafından 24.06.2016 tarihinde onaylanmıştır.



DAGİ YATIRIM HOLDİNG A.Ş. / DAGHL -

Şirket, Koç Metalurji A.Ş. paylarını 3.000.000,00 TL bedel karşılığında sattığını duyurdu.



TRANSTÜRK HOLDİNG A.Ş. / TRNSK -

Şirket, mali tablolarında sermaye kaybı bulunduğu dikkate alınarak yapacağı sermaye azaltımına eş zamanlı olarak %100 sermaye artırılmasına ve yeni sermayenin 7.300.000 TL'den  14.600.000 TL'ye  çıkarılmasına, artırılan sermayenin sınırlandırılarak tahsisli ve nakit olarak yapılmasına karar verdiğini bildirdi.



TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. / VAKBN -

Şirket, Rekabet Kurulu'nun idari para cezası iptali için açtığı davanın reddi için açtığı temyiz başvurusunun da iptal edildiğini bildirdi.



DENİZBANK A.Ş. / DENIZ -

Banka, Rekabet Kurulu'nun idari para cezası ile ilgili olarak açılan davanın mahkeme kararı ile reddedildiği ve kararın Danıştay'da banka temyiz edildiği duyurulmuştu. 24.06.2016 tarihinde Danıştay onama kararı bankaya tebliğ edilmiş olup, söz konusu karara karşı karar düzeltme başvurusu yapılacağını bildirdi.



TAV HAVALİMANLARI HOLDİNG A.Ş. / TAVHL -

TAV Tiflis Havalimanı’nın yeni terminalinin temeli atıldı. Yeni terminalin 2017 yılında tamamlanması planlanıyor. (dunya.com)



TÜRK HAVA YOLLARI A.O. / THYAO -

Türk Hava Yolları, Vietnam'daki ikinci uçuş noktası olan, başkent Hanoi'ye sefer koydu. (dunya.com)



Sektör Haberleri

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) yıllık istatistik bültenini verilerine göre, geçen yıl dünyada toplam 1 trilyon 46 milyar 793 milyon metreküp doğalgaz ihracatı gerçekleştirildi. Küresel enerji piyasasına ihraç edilen toplam doğalgaz miktarının beşte birine yakını Rusya'dan geldi. (dunya.com)

Elektrik dağıtım şirketlerinin EPDK'ya sunduğu Ar-Ge projelerinden 60'tan fazlası kabul edildi. (dunya.com)

Türkiye'de iki yıl önce 16 yıl olan bir konut yatırımının ortalama geri dönüş süresi 18 yıla çıktı. (dunya.com)


Aksi belirtilmedikçe tüm haberler için Kaynak: KAP


İntegral Menkul Değerler / BIST Günlük Bülteni

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar