BIST Başkanı: Para piyasasını BIST'e taşıyacağız

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, "Para piyasasını Merkez Bankası'ndan BIST'e taşımayı" planladıklarını söyledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, "Para piyasasını Merkez Bankası'ndan BIST'e taşımayı" planladıklarını söyledi.


Ekim ayı sonunda Sapanca'da gerçekleşecek 3 günlük bir toplantıda, “Stratejik alanlarda yapacağımız çalışmaları masaya yatıracağız" diyen Karadağ, "Takas Bank'ta BIST'te, Merkezi Kayıt Kuruluşu'nda iş sunumunu daha yönetilebilir, daha entegre, çözüm üretebilen durumları tek merkezde toplayacak yöntemler geliştireceğiz” dedi.


"'TL+Libor' piyasası oluşturmaya çalışıyoruz"


Para piyasasını Merkez Bankası'ndan BIST'e taşımayı planladıklarını anlatan BIST Başkanı Karadağ, "LİBOR'un alternatifi olarak TL+LİBOR gibi bir piyasa oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.


Hali hazırda kamu borçlanma araçlarının Merkez Bankası ve BIST bünyesine dağıldığını belirten Karadağ, “Onların tamamını Takasbank, Borsa ve MKK'ya alacağız. Buna benzer sanki burada olduğu düşünülen birçok alan var. Dağınık halde. Onu topluyoruz” dedi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar