BIST'te son işlem günü ve vade sonu uyarısı

Borsa İstanbul VİOP’ta son işlem günü ve vade sonu uyarısında bulundu. Borsa İstanbul VİOP’ta işlem gören ve vade sonu Ekim 2014 olan Endeks Opsiyon, Pay Opsiyon, DolarTL Opsiyon, Endeks Vadeli İşlem, Pay Vadeli İşlem, DolarTL Vadeli İşlem, EuroTL Vadeli İşlem, Altın Vadeli İşlem, Dolar/Ons Altın Vadeli İşlem, Baz Yük Elektrik ve Ege Pamuk Vadeli İşlem Sözleşmeleri 31 Ekim 2014 Cuma gün sonunda itfa olacaktır.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul VİOP’ta işlem gören ve vade sonu Ekim 2014 olan Endeks Opsiyon, Pay Opsiyon, DolarTL Opsiyon, Endeks Vadeli İşlem, Pay Vadeli İşlem, DolarTL Vadeli İşlem, EuroTL Vadeli İşlem, Altın Vadeli İşlem, Dolar/Ons Altın Vadeli İşlem, Baz Yük Elektrik ve Ege Pamuk Vadeli İşlem Sözleşmeleri 31 Ekim 2014 Cuma gün sonunda itfa olacaktır. 19 Temmuz 2013 tarih ve 433 No’lu Borsa İstanbul VİOP İşleyiş Esasları Genelgesinde duyurulduğu üzere, söz konusu işlem günü sonunda; 



-Pay vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar doğrudan fiziki teslimata, diğer vadeli işlem sözleşmelerinde bulunan açık pozisyonlar nakdi uzlaşmaya konu olacaktır. 

-Pay opsiyon sözleşmelerinde ise hak kullanımı için talimat verilmesi gerekmekte olup kullanım talimatı olmayan açık pozisyonlar herhangi bir uzlaşmaya konu olmadan kapatılacaktır. 

-Pay endeksi ve DolarTL opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır. Konu ile ilgili detaylı bilgi 433 No’lu Genelge’de mevcuttur. 


Diğer taraftan, fiziki teslimatın söz konusu olduğu durumlarda Takasbank A.Ş. açık pozisyona sahip yatırımcılardan fiziki teslimat teminatı adıyla ek bir teminat talep edebileceğinden dolayı üyelerimizin teminat tamamlama çağrısına maruz kalmamaları için gerekli dikkat ve özeni göstermeleri önem arz etmektedir. 


Yeni açılacak sözleşmeler 3 Kasım 2014 Pazartesi gününden itibaren VİOP’ta işlem görmeye başlayacaktır. Sözleşmelere ilişkin bilgilere 31 Ekim 2014 tarihli mevcut sözleşmeler ve sözleşme değişiklik dosyası adlı raporlardan www.borsaistanbul.com/erd sayfası üzerinden erişilebilecektir. İşleme kapatılacak olan vadeli işlem sözleşmelerine ilişkin bilgiler aşağıdaki tabloda yer almaktadır. Önemle duyurulur.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar