BİST'te yabancı Ocak'ta ne kadar alım yaptı?

BİST'te yabancı yatırımcılar Ocak'ta 816,3 milyon dolar net alım gerçekleştirdi... Borsa İstanbul Pay Piyasasında Ocak ayında yabancı yatırımcılar 816,3 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul Pay Piyasasında Ocak ayında yabancı yatırımcılar 816,3 milyon dolarlık net alım gerçekleştirdi. 

   


Borsa İstanbul tarafından yayınlanan Yabancı yatırımcıların Pay Piyasası, Gelişen İşletmeler Piyasası ve Serbest İşlem Platformunda gerçekleştirdikleri işlemlere ilişkin aylık bilgilere göre, yabancı banka, aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen alım işlemleri 7 milyar 511 milyon 981 bin 194 dolar oldu. Aynı ayda satım işlemleri ise 6 milyar 695 milyon 645 bin 780 dolar şeklinde oluştu.

   


Böylece yılın ilk ayında net alımlar 816 milyon 335 bin 414 dolar seviyesinde geldi. )

   


Yabancıların toplam işlem hacmi 14 milyar 207 milyon 626 bin 974 dolar oldu.



Yabancılar ocakta en çok banka hissesi aldı
Yabancı yatırımcılar, ocak ayındaki alımlarında genel olarak banka pay piyasalarını tercih ederken, Türk Hava Yolları (THY) hisselerindeki güçlü alışlar da dikkati çekti. 
Yabancı yatırımcılar 146,5 milyon dolarlık net alımla geçen ay en çok Garanti Bankası hissesi tercih ederken, en fazla satış yaptığı hisse senedi ise 23,7 milyon dolar ile ASELSAN oldu. 
Ocak ayında yabancı yatırımcıların en çok net alım yaptığı hisse senetlerinde Garanti Bankası'nı 88,6 milyon dolar ile Halkbank, 86,4 milyon dolar ile THY, 59,8 milyon dolar ile İş Bankası (C) ve 46,8 milyon dolar ile VakıfBank izledi. 
Yabancı yatırımcı tarafından ASELSAN'ın ardından ocak ayında en fazla satışın yapıldığı pay piyasaları ise 6,4 milyon dolar ile Türk Traktör, 5,6 milyon dolar ile Tekfen Holding, 3,4 milyon dolar ile Migros ve 3,2 milyon dolar ile Park Elektrik oldu. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar