BIST'ten kuyumculara işlem yapma yetkisi

Ticari faaliyetlerde altının ağırlığını artırmak amacıyla kuyumculara, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasası'nda işlem yapma yetkisi verdi. Borsa İstanbul, kuyumculuk sektörünün gelişimine katkı sağlanması amacıyla özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren kuyumculara, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında (EKTP) sınırlı işlem yapma yetkisi verecek bir düzenlemeye gitti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul, kuyumculuk sektörünün gelişimine katkı sağlanması amacıyla özellikle perakende sektöründe faaliyet gösteren kuyumculara, Elmas ve Kıymetli Taş Piyasasında (EKTP) sınırlı işlem yapma yetkisi verecek bir düzenlemeye gitti.


Düzenlemeyle, ticari faaliyetlerde altının önemi ve etkisinin artırılması amaçlanıyor.



EKTP’de işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatı,  20.000  liradan 5.000 liraya indirildi. Yıllık işlem yapma aidatı da dolardan TL’ye çevrildi.



Borsa İstanbul, kuyumculuk sektörünü yakından ilgilendiren ve sektöre kolaylıklar sağlayacak yeni bir düzenlemeye gitti. 



Borsa İstanbul’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada düzenlemeyle;  talep eden gerçek ve tüzel kişilere, daha önce Borsada işlem görmüş kıymetli taşların, Borsa İstanbul tarafından belirlenen usül ve esaslara göre sınırlı bir işlem yapma yetkisi verileceği belirtildi.



Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:


“Sınırlı işlem yapma yetkisine sahip olacak gerçek ve tüzel kişiler, yurt dışından ithal ettikleri kıymetli taşlar ile stoklarında bulunan ancak daha önce Borsada işlem görmemiş kıymetli taşlar dışındaki işlemleri gerçekleştirebilecek ve Borsaya bildirimde bulunabileceklerdir.”



-Faaliyet aidatında indirime gidildi, yıllık işlem yapma aidatı da dolardan TL’ye çevrildi



“EKTP’de işlem yapma yetkisi için bir defaya mahsus uygulanan faaliyet aidatı, 20.000  liradan 5.000 liraya indirildi. Yıllık işlem yapma aidatı da dolardan TL’ye çevrildi.”



Başvuruda bulunmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler için ayrı ayrı hazırlanan dilekçe, form ve istenen diğer bilgilere, Borsa İstanbul’un internet sitesindeki  http://www.borsaistanbul.com/urunler-ve-piyasalar/duzenlemeler/genelgeler   linkinden ulaşılabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar