Böceklere 30 yıl hapis cezası istendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki çalışma ofislerine, 'böcek' denilen dinleme cihazları koyan 13 paralelci koruma polisi hakkında casusluk iddianamesi hazırlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde kullandığı Subayevleri Konutu ve Resmi Konut'taki çalışma ofislerinde bulunan "böcek"lerle ilgili soruşturma tamamlandı. Erdoğan'ın yaptığı görüşmeleri aylarca dinleyerek kayıt altına aldığı belirtilen, aralarında koruma polislerinin de bulunduğu 13 şüpheli için "casusluk" suçlamasıyla 30 yıla kadar hapis cezası istendi. 


4 KURUM RAPOR HAZIRLADI 



Şüpheliler "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etmekle" suçlanıyor. Anayasal Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame Başbakanlık Teftiş Kurulu, MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerinden gönderilen raporlar doğrultusunda hazırlandı. Savcılığa, Teftiş Kurulu 5, MİT 4, istihbarat birimleri ise 3 isim bildirdi. İsimler üzerinde teknik ve fiziki takip yapan savcılık böceklerin alındığı şirket ile görüşmeler yaptı. 


FATURAYI KENDİSİNE KESMİŞ 



İddianamede 3 gizli tanığın verdiği ifadeler doğrultusunda böcek alan kişilerin, operasyon sırasında yurtdışına kaçan polis memuru Serhat Demir ile birlikte 5 kişi olduğu tespitine yer verildi. Dinleme cihazlarının faturasının şüpheliler içinde yer alan Enes Çiğci üzerine 'tnp enes' olarak düzenlendiği belirtildi. Faturadaki bilgiler ile Erdoğan'ın konutundaki 3'lü ve 6'lı prizler içerisinde bulunan cihazların frekans, renk ve modellerinin bire bir uyduğunun altı çizildi. İddianamede Serhat Demir'in başında olduğu ekibin rutin, zaman zaman da rutin dışı böcek taraması yaptığı, bu aramalar sırasında polis memurlarının beraberinde getirdikleri cihazlarla yasadışı kayıtları dışarıya aktardığı yönünde tespitler yer aldı. Savcılık özellikle ofislerde böcek bulununcaya kadar yapılan önceki taramalara ait hiçbir rapor tutulmadığına dikkat çekti. 


MASAK İNCELEMESİ 



Soruşturma sırasında şüphelilerden Ahmet Türer'in hesabında para transferleri tespit edilince, soruşturmaya MASAK incelemesi de dahil edildi. Polislikten ayrılan bir kişinin kısa süre önce eşine 200 bin TL'lik bir araba aldığı bilgisine yer verildi. Gözaltına alınan kişilerin bilgisayarlarına özel şifreler ile gizledikleri veri tabanlarına da ulaşıldı. Özellikle güncellenmiş Başbakanlık çalışanlarının fotoğraflı öz geçmişlerinin bulunduğu dosya dikkat çekti. 



Kaynak: Sabah

Kategoriler Gündem
Yorumlar