BOE'den referandum uyarısı

İngiltere Merkez Bankası Finansal Politika Komitesi, Avrupa Birliği (AB) referandumuna ilişkin belirsizliklerin mali istikrara dönük risk oluşturduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Finansal Politika Komitesi, Avrupa Birliği (AB) referandumuna ilişkin belirsizliklerin mali istikrara dönük risk oluşturduğunu belirtti.


İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada ülkede ekonomik görünümün kasım ayından bu yana kötüleştiği belirtilirken, “Mali istikrara dair en önemli iç riskler AB üyeliği referandumu ile ilişkili.” ifadesi kullanıldı.


AB referandumunun oluşturduğu belirsizliklerin mevcut kırılganlıkları artırabileceği belirtilen açıklamada, “Komitemiz belirsizliğin sterlin, spot ve opsiyon piyasaları üzerindeki olumsuz etkisini dikkate almaktadır. İleriye dönük olarak, artan ve devam eden belirsizliğin İngiliz varlıklarına yönelik yatırımcı prim riskini artırma potansiyeli bulunmaktadır. Bu durum sterlinin değer kaybını artırabilir, İngiltere’deki borçlanıcılar için finansman imkanını azaltabilir, maliyetleri yükseltebilir.” ifadeleri kullanıldı.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar