BOJ para politikasını değiştirmedi - 22 Mayıs 2015

Japonya Merkez Bankası (BOJ) bugün sona eren toplantısında para politikasını değiştirmeme kararı alırken, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerinin hafif şekilde yukarı yönlü revize etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Parasal tabanın devlet tahvilleri ve riskli varlıkların alınması yoluyla yıllık 80 trilyon yen artırılması politikasında değişikliğegitmeyen BOJ, kararı 1'e karşı 8 oyla aldı. Üyelerden Kiuchi, butoplantıda da parasal taban artışının yıllık 45 trilyon yene indirilmesiyönünde oy kullandı. Kiuchi ayrıca, yüzde 2 enflasyonun 2 yılda ulaşılacak bir hedef yerine, uzun vadeli hedef olarak ortaya konması talebini de tekrarladı.



Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Japon ekonomisi ılımlı şekilde toparlanmaya devam ediyor" ifadelerine yer verilirken, konut yatırımları ve tüketim için görüşler yükseltildi. Tüketimin, istihdam ve gelirlerde istikrarlı iyileşmenin etkisi ile esnek olduğu belirtilirken, konut yatırımlarında dibin bulunduğu ve toparlanma işaretleri geldiği vurgulandı.



Bununla birlikte BOJ, kamu harcamaları için görüşlerini düşürdü. Kamuharcamalarının ılımlı bir düşüş trendine girdiğini belirtti.



BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda saat 09.30'da basın toplantısı düzenleyecek. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yorumlar