Borsa Gong'u kurumlar için çalabilecek

Borsa İstanbul’da bugüne kadar halka açılan şirketler tarafından yapılabilen gong töreni, tüzel kişilere açılıyor. Bundan sonra özel günlerini kutlamak ya da bir konuyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen şirketler de gong çalabilecek

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye’nin tek borsası Borsa İstanbul, şirketlerin kutlamaları için yepyeni bir platform oluşturdu. Bugüne kadar sadece halka açılan şirketlerle sınırlı olan gong törenlerinden artık tüm tüzel kişiler yararlanabilecek.


Tüm dünyada borsa piyasalarının açılış ve kapanışları, Borsa bünyesindeki ‘gong’un  çalınmasıyla ilan edilir. Zaman içinde bu sembolik işlem, bir adım öteye geçerek, ülkelerin veya şirketlerin özel gün ve kutlamalarına ev sahipliği yapmaya başladı. Borsa İstanbul da bugüne kadar halka açılan şirketlerle sınırlı olan gong törenlerini, şirketlerin ihtiyacına göre farklı paketler oluşturarak tüm tüzel kişilere açma kararı aldı. Artık şirketler, borsanın açılış saati olan sabah 09.15’te ya da 17.40’taki kapanış saatinde gong çalıp farkındalık yaratabilecekler. Borsada işlem gören şirketlerin yanı sıra halka açık olmayan şirketler, sanayi ve ticaret odaları, üniversiteler, meslek örgütleri gibi tüm tüzel kişiler, gong töreniyle birlikte ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri de Borsa İstanbul’dan satın alabilecekler.


AÇILIŞ GONGU 20 BİN LİRA


Konuyla ilgili sohbet toplantısında basın mensuplarıyla bir araya gelen Borsa İstanbul Pazarlama ve Satış Direktörü Serhat Görgün, dünyada da örnekleri olan bu uygulamayla, özel günlerini kutlamak isteyen, yeni ürünlerinin lansmanını yapan ya da belli bir toplumsal konuyla ilgili farkındalık yaratmak isteyen şirket ve kurumların, Borsa İstanbul’da artık gong çalabileceklerini söyledi. Dünyadaki diğer örnekleriyle karşılaştırıldığında Borsa İstanbul’un, gong törenleri açısından çok daha etkili olduğunu dile getiren Görgün, Borsa’nın itibarına zarar vermeyecek her türlü etkinliği yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Gong töreninin, çalışanlara verilecek çok anlamlı bir ödül de olabileceğinin altını çizen Görgün, şunları söyledi: “Gong törenlerini, ses, catering, görüntü, ışık gibi pek çok hizmetin olduğu standart bir paket haline getirdik. Bunun yanı sıra şirketlerin hayal gücüne paralel olarak fuayedeki dekoru değiştirebilirler; kapanış gongu çalacak şirketler sonrasında kokteyl verebilirler; pek çok farklılık yaratmak mümkün. Açılış gongu için standart paketin fiyatını 20 bin lira artı KDV olarak belirledik. Bu fiyat kapanış gong töreni için 25 bin lira artı KDV. Paketin lansmanı öncesinde yaptığımız görüşmelerde çok iyi geri dönüşler aldık. Kısa sürede şirket ve kurumlarımızın gong töreni paketine beklediğimizin de ötesinde ilgi göstereceğini düşünüyoruz. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar