Borsa günü artıda tamamladı - 10 Şubat 2016

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 0,28 yükselişle 71.614,22 puandan tamamladı. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,31 ile "spor"oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 199,07 puan artarken toplam işlem hacmi 4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 0,16, holding endeksi yüzde 0,57 yükseliş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 1,31 ile "spor", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 4,98 ile "madencilik" oldu.


Güne yükselişle başlayan ve 72.249,88 puana kadar çıkan BIST 100 endeksi, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın Kongre'de yaptığı sunumun ardından düşüşe geçerek gün içinde 70.856,37 puana kadar geriledi.



Yellen sunumda, finansal koşulların ekonomik büyümeyi daha az desteklediğine işaret ederek, faiz artırımında izlenecek patikanın ekonomik görünüme ilişkin gelecek verilere bağlı olduğunu vurguladı. 

Aynı saatlerde yayımlanan, Fed tarafından yılda iki kez hazırlanan Para Politikası Raporu'nda ise güçlü doların enflasyon üzerindeki negatif etkilerine değinilirken diğer merkez bankalarından gelen parasal teşviklerin Fed'in faiz artırımını dengelediği kaydedildi.



Bu gelişmelerle dolar endeksi yükselişe geçerken, pay piyasalarında pozitif bir seyir izlendi. Analistler, yarın yurt içinde cari işlemler açığı verisinin takip edileceğini belirterek, BIST 100 endeksinin 71.000 ve 70.000 seviyelerinin destek, 72.500 ve 3.400 seviyelerinin direnç konumunda olduğunu vurguluyor.




Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar