Borsa günü yükselişle tamamladı - 26 Ocak 2015

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü önceki kapanışa göre 676,89 puanlık yükselişle 91.412,94 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi cuma günü kapanışına göre yüzde 0,75 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira olarak gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi cuma günü kapanışına göre yüzde 0,75 değer kazandı, toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira olarak gerçekleşti. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 1,29, holding endeksi yüzde 0,36 yükseldi. En fazla kazandıran sektör endeksi ise, yüzde 5,10 ile "bilişim" oldu.


Yunanistan genel seçimlerini SYRIZA Partisi'nin kazandığının belli olmasının ardından güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, en düşük 90.294,12 puanı gördükten sonra kayıplarını telafi ederek yükselişe geçti.


Öğleden sonra açıklanan imalat sanayi kapasite kullanım oranı önceki aya göre düşüş, reel kesim güven endeksi ise yükseliş kaydederken, BIST 100 endeksi son bir saatte artan yükseliş isteği ile gün içinde gördüğü en yüksek seviyeden kapandı.


Analistler, yarın yurtiçinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Enflasyon Raporu ve Başkan Erdem Başçı'nın açıklamalarının takip edileceğini belirterek, yurtdışında ise ABD'deki yoğun veri gündemi ve Yunanistan ile ilgili Avro Bölgesi'nden gelecek haber ve açıklamaların yön üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.


BIST 100 endeksinin 90.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu aktaran analistler, yükselişin ivme kazanması durumunda 93.000 ve tarihi zirve olan 93.398 seviyelerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar