Borsa günü yüzde 3'e yakın düşüşle tamamladı

Borsa İstanbul 100 endeksi, günü yüzde 2,96 düşüşle 72.005,24 puandan tamamladı. En çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 4,22 ile "ulaştırma" oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, dünkü kapanışa göre 2.198,30 puan azalırken toplam işlem hacmi 5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 3,71, holding endeksi yüzde 2,22 düşüş kaydetti. Günün en fazla kazandıran sektör endeksi yüzde 2,83 ile "madencilik", en çok değer kaybeden sektör endeksi ise yüzde 4,22 ile "ulaştırma" oldu.



Haftaya yükselişle başlayan ve açıklanan sanayi üretimi verisinin beklentilerin üzerinde artmasının ardından 74.600 puanın üzerinde test eden BIST 100 endeksi, öğleden sonra yurt dışı borsalardaki sert düşüşler ve dolar kurundaki yükselişin etkisiyle 72.000 puan sınırına kadar geriledi. 



Analistler, küresel piyasalarda azalan risk iştahı ile yatırımcıların güvenli olarak görülen altın ve gelişmiş ülke tahvillerine yöneldiğini belirterek, bunun da öncelikle pay piyasaları ve gelişmekte olan ülke varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu ifade ediyor.



BIST 100 endeksinin 72.000 desteğinin kırılması durumunda 70.000 seviyelerinin gündeme gelebileceğini aktaran analistler, 73.400 ve 74.000 seviyelerinin ise direnç konumuna geldiğini dile getiriyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar