Borsa ilk seansı 1,37 kayıpla tamamladı

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı yüzde 1,37 düşüşle 78.655,60 puandan tamamladı. BIST 100 endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 1.089,19 puanlık azalışla tamamlarken, toplam işlem hacmi 2,5 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi yüzde 1,83 düşüş kaydetti. Tüm sektör endeksleri ilk seansı düşüşle tamamlarken, en fazla değer kaybeden sektör endeksi yüzde 3,32 ile...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 1.089,19 puanlık azalışla tamamlarken, toplam işlem hacmi 2,5 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 1,03, holding endeksi yüzde 1,83 düşüş kaydetti. Tüm sektör endeksleri ilk seansı düşüşle tamamlarken, en fazla değer kaybeden sektör endeksi yüzde 3,32 ile "finansal kiralama, faktoring" oldu.


Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, Türkiye'nin Suriye sınırında, uyarılara karşın sınır ihlalinde bulunan bir uçağın angajman kuralları çerçevesinde düşürülmesinin ardından hızlı bir şekilde düşüşe geçti.


Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde, Türkiye sınırı yakınında Su 24 tipi Rus savaş uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle angajman kuralları çerçevesinde vurularak düşürüldü. Uçağın düşürüldüğü haberinin ardından dolar/TL 2,84'seviyelerinden 2,88 sınırına kadar yükselirken, BIST 100 endeksi de en düşük 78.077,32 puanı gördü.


Analistler, düşürülen uçakla ilgili haber ve açıklamaların gündemin en üst sırasına yerleştiğini belirterek, ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabulünün ardından gelecek açıklamalar ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının takip edileceğini ifade ediyor.  


Halen devam eden ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun yeni hükümete ilişkin kabine listesini Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunması bekleniyor. 


Endeksin 78.500 ve 77.900 seviyelerinin destek konumunda olduğunu dile belirten analistler, olası yükselişlerde 80.000 seviyesinin direnç konumuna gelebileceğini kaydediyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar