Borsa, ilk seansı düşüşle tamamladı - 22 Mayıs 2015

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı önceki kapanışa göre 166,77 puanlık düşüşle 86.398,26 puandan tamamladı. Borsa İstanbul'da işlem gören pay piyasaları ilk seansta önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,19 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 1,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da işlem gören pay piyasaları ilk seansta önceki kapanışa göre ortalama yüzde 0,19 değer kaybetti, toplam işlem hacmi 1,8 milyar lira olarak gerçekleşti. İlk seansta bankacılık endeksi yüzde 1,23 değer kaybetti, holding endeksi yüzde 0,26 yükseldi. Yatırımcısına en çok kazandıran sektör endeksi ise yüzde 1,73 ile "elektrik" oldu.


Avrupa'da açıklanan verilerin beklentiler doğrultusunda gelmesine karşın, BIST 100 endeksi son iki gündür etkili olan satış baskısının bugün de devam etmesiyle 85.768,15 puana kadar geriledi. Analistlerin destek olarak nitelendirdikleri bu seviyenin üzerinde tutunan endeks, kayıplarının önemli bir kısmını telafi ederek 86.300 puan seviyesinde dengelendi.


Analistler, endeksin 86.700 seviyesinin üzerine çıkması durumunda alışların güçlenebileceğini belirterek, 85.800 seviyesinin destek konumuna geldiğini, öğleden sonra ABD'de başta TÜFE olmak üzere açıklanacak verilerin takip edileceğini kaydediyor. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar