Borsa ilk yarıda primli - 25 Temmuz 2016

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında hızlı bir şekilde yükselerek sürekli müzayede işlemlerine verilen araya yüzde 2,94 artışla 73.848,84 puandan girdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 2.110,42 puan yükselirken toplam işlem hacmi 1,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2,97, holding endeksi yüzde 3,08 değer kazandı. Tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran yüzde 9,53 ile "madencilik" oldu.


Haftaya yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, döviz kurları ve faizlerdeki düşüşten bulduğu destekle günün ilk yarısında 74.000 puan sınırına kadar çıktı ve 73,800 puan üzerinde dengelendi.


Analistler, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası geçen hafta ortalama yüzde 13'ün üzerinde değer kaybeden pay piyasalarında tepki alımlarının güçlendiğine dikkati çekiyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 72.500 seviyesinin destek konumuna geldiğini aktaran analistler, yükseliş isteğinin devam etmesi için 74.000 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getiriyor. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar