Borsa ilk yarıda sert düştü - 24 Haziran 2016

Borsa İstanbul 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,99 değer kaybederek verilen araya 74.874,73 puandan girdi. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 4,55, holding endeksi yüzde 4,64 değer kaybetti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 3.115,14 puan azalırken toplam işlem hacmi 2,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 4,55, holding endeksi yüzde 4,64 değer kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok değer kaydeden yüzde 5,23 ile "metal eşya, makina" oldu.


Brexit'in piyasalarda neden olduğu şok etkisi ile güne yüzde 5'in üzerinde değer kaybıyla başlayan endeks, 74.016,71 puan seviyesinden gelen tepki alımlarıyla 75.500 puanın üzerini gördü. Endeks, dolar kurunun 2,91 seviyesine inmesinin ardından tekrar 2,94 sınırına çıkmasının negatif etkisiyle 75.000 puanın üzerinde tutunamadı. 


Birleşik Krallık'ta dün yapılan referanduma ilişkin resmi olmayan sonuçlara göre AB'den çıkma yönünde oy kullanan 17 milyon seçmen yüzde 52'lik oy oranını yakaladı. Yatırımcıların hızlı bir şekilde risksiz varlıklara yönelmesiyle ABD 10 yıllık tahvilleri ve altın fiyatları yükselirken, pay piyasaları ve gelişmekte olan ülke para birimleri satış baskısı altında kaldı.


Analistler, Brexit kararının, bugüne kadar ters yönde pozisyon alan yatırımcılarda paniğe neden olduğunu ifade ederek, stop-loss (zarar kes) emirlerinin de çalışmasıyla fiyat hareketliliklerin oldukça sert olduğunu vurguluyor.


Piyasalarda artan oynaklığın ardından AB ile ilgili yetkililerin ve merkez bankalarının açıklamalarının takip edildiğine değinen analistler, teknik açıdan endeksin öğleden sonra da 75.500 seviyesinin üzerinde çıkmaya çalışabileceğini, 73.500 seviyesinin ise destek olarak öne çıktığını vurguluyor. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar