Borsa ilk yarıda yüzde 2 yükseldi

Borsa İstanbul 100 endeksi, yeni hükümetin açıklanmasının ardından yüzde 2,04 değer kazanarak verilen araya 78.328,35 puandan girdi. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,11, holding endeksi yüzde 1,88 değer kazandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında önceki kapanışa göre 1.562,51 puan artarken toplam işlem hacmi 2,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 3,11, holding endeksi yüzde 1,88 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıranı yüzde 3,30 ile "metal eşya, makina", en çok kaybettireni yüzde 2,02 ile "spor" oldu. 


Güne, düşüşle başlayan ve 76.459,51 puana kadar gerileyen BIST 100 endeksi, yeni hükümetin açıklanmasının ardından hızlı bir şekilde yükselişe geçerek 78.442,92 puana kadar çıktı.


Analistler, yeni hükümette ekonomi yönetiminin piyasalar tarafından pozitif algılandığını ve buna bağlı olarak TL varlıkların değerlendiğini ifade ediyor. Bakanların açıklanmasının ardından TL'nin diğer para birimleri karşısında yaklaşık yüzde 1 prim yaptığına dikkati çeken analistler, saat 14.00'te açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor. 


Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinin 77.500 seviyesinin üzerinde tutunması durumunda pozitif görünümün artarak devam edebileceğini belirterek, 78.900 seviyesinin direnç konumunda olduğunu vurguluyor. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar