Borsa İstanbul 100 endeksine yeni şirket

Naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global, 1 Temmuz 2015 itibariyle Borsa İstanbul 100 endeksinde yerini alacak. Kordsa Global açıklamasına göre, Sabancı Holding'in Kordsa Global hisselerinin yüzde 20'sinin Borsa İstanbul'da satılması ve Kordsa Global'in borsaya açıklığının yüzde 29'a yükselmesiyle firma, yüksek işlem hacmine ulaştı ve firmanın piyasa değeri arttı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Kordsa Global açıklamasına göre, Sabancı Holding'in Kordsa Global hisselerinin yüzde 20'sinin Borsa İstanbul'da satılması ve Kordsa Global'in borsaya açıklığının yüzde 29'a yükselmesiyle firma, yüksek işlem hacmine ulaştı ve firmanın piyasa değeri arttı.


Bu gelişmeler Kordsa Global'i Bist 100 endeksine taşıdı. 1 Temmuz-30 Eylül döneminde endekste yer alacak Kordsa Global'in istikrarlı büyüme trendinin yatırımcıların ilgisini çekmesi, firmanın BIST 100'e girmesini sağladı.


Son altı aydaki işlem hacmi ve büyümesindeki süreklilikle Kordsa Global, hacim ve fiyat seyrindeki istikrarıyla Borsa İstanbul 100 endeksinde kalıcı şekilde yer almayı hedefliyor.


Açıklamaya göre, piyasanın temel endeksi olarak kullanılan BIST 100 endeksi, piyasanın barometresi olarak görülüyor. Kordsa Global, bundan sonra piyasanın durumunun ölçülmesinde etkin olan isimler arasına girecek.


Kordsa Global'in BIST 100'e girmesi, firmanın piyasa değerinin artması ve yatırımcıların odağına girmesi anlamında da büyük önem taşıyor. Yatırımcı ilgisi nedeniyle, endeks sıralamasında yer alan bir firmanın piyasa değeri ve işlem hacmi, endeks dışı hisselere göre daha yüksek seyrediyor.


Endekste yer alacak olan Kordsa Global, bilinirliğini de artırarak yatırımcıların dikkatini üzerine çekmeye devam edecek. Endeks hisselerinin birçok yatırım fonunun portföyünde yer alması nedeniyle Kordsa Global hisseleri yatırım fonlarının daha da ilgisini çekecek. Dolaylı olarak yatırım fonu hareketlerinin de Kordsa Global'in yükselen performansına katkıda bulunması bekleniyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar