Borsa İstanbul 5 günlük yükselişini durdurdu

BIST 100 endeksi, 5 günlük yükselişini durdurdu, Dolar/TL ise 5,29 seviyesinde işlem görüyor. Haftaya yükselişle başlayan BIST 100 dün günü %0,70 kazançla 105.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Haftaya yükselişle başlayan BIST 100 dün günü %0,70 kazançla 105.084 seviyesinde tamamladı. Bugün satıcılı açılış yapan BIST gün içinde 105.270 puanı görmesinin ardından 104.190 puana geriledi ve günlük bazda %0,65 düşüş yaşıyor.



Investing’in haberine göre BIST Bankalar ve BIST 30 da bugün gerilerken borsada en çok değer kazanan ilk 3 hisse, Turkiye Is Bankasi AS Class A (IS:ISATR) , Formet Celik Kapi Sanayi ve Ticaret AS (IS:FORMT) ve Ihlas Ev Aletleri Imalat Sanayi ve Ticaret AS (IS:IHEVA) olurken en çok düşüş yaşayan ilk 3 hisse ise, QNB Finans Finansal Kiralama AS (IS:QNBFL) , Kustur Kusadasi Turizm Endustrisi AS (IS:KSTUR) ve Isiklar Enerji ve Yapi Holding AS (IS:IEYHO) oldu.


Kur tarafında hafta başındaki sıkışık seyir devam ediyor, USD/TRY kuru 5,29-5,30 aralığında EUR/TRY kuru 6,03-6,04 aralığında yatay seyir izliyor.


ABD Dolar Endeksi nin bugün düşüşünü 4. güne taşıması ve 95,90 seviyesine gerileyerek 5 Şubat sonrası en düşük seviyeyi görmesi, gelişen ülke paralarının dolar karşısında değer kazanması ve risk iştahının artması USD/TRY kurunun da 5,30 üzerinde zorlanmasına neden oluyor. Kurda 5,27 ilk destek seviyesi olarak izleniyor. 


Günün devamında ABD'den gelecek askıdaki konut satışları ve fabrika siparişleri takip edilecek. Dün içeriği açıklanan ve bugün devam edecek olan ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'nde Fed Başkanı Powell'ın konuşması izlenecek.



Yasal Uyarı Notu:

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar