Borsa İstanbul’da kritik seviye: 105.000

Analistler, Borsa’daki yükselişin devamı için 105 bin puanın aşılmasının önemine vurgu yaptı. Yurt içinde, artan küresel risk iştahı ile dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 105.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içinde, artan küresel risk iştahı ile dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi analistlerin direnç olarak nitelendirdiği 105.000 puanı test etmesinin ardından günü önceki kapanışa göre yüzde 1,11 değer kazancıyla 104.330 puandan tamamladı.


Analistler, yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, açıklanan şirket bilançolarının hisse ve sektör bazlı hareketlere neden olabileceğini belirterek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 105.000-105.500 bandının direnç bölgesi, 102.500'ün destek konumuna geldiğini kaydetti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar