Borsacılar Finansbank’ı sattı!

Finansbank'ı alacakların başında Katarlı ve Körfez bölgesinin finans kuruluşları bulunuyor. Geçen hafta bu köşede Finansbank'ın satışına ilişkin son gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışmıştık.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Geçen hafta bu köşede Finansbank'ın satışına ilişkin son gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışmıştık. Kimi gazetelerde Finansbank'ı geri aldı' gibi değerlendirmelerin yapıldığı Hüsnü Özyeğin için atfedilen iddiaların zayıf olduğunu yazmıştık. Geçen hafta boyunca edindiğimiz bilgiler, bu durumun devam ettiğini gösteriyor. 

Kim öne çıkıyor? Hiç tereddütsüz, Katarlı ve Körfez bölgesinin finans kuruluşları... Listenin başında da Qatar National Bank (QNB) var. Geçmiş yıllarda Dexia'nın Denizbank’ın hisselerini satışında son tura kadar kalan Katarlı kuruluşun üst düzey yönetiminin geçen hafta boyunca Türkiye'de görüşmeler yaptığı bilgisine ulaştık. Bir bankacı, "Bankayı incelediklerini ve diğer rakiplere göre daha iyi bir potansiyel alıcı olduğunu biliyoruz. Ancak, geçmişte de önde oldular, finalde ise geri çekildiler" değerlendirmesini yapıyor. 


Denizbank gibi, HSBC Türkiye'nin satış görüşmelerinde de yer alan Kabili kuruluş, bağlayıcı teklif vermeden ihale sürecinden çekilmişti. Finansbank için Körfez Bölgesinden, Kuveyt'ten de bir potansiyel alıcı olduğunu öğrendik. Ancak, şimdilik isim konusunda net konuşulmaktan kaçınıldı. Bir bankacı, "Kuveytlilerin olduğunu duyduk ama Katarlı kuruluş daha favori görünüyor" diyor. 


Ya isimleri geçen diğer Türk/yabana ortaklı bankalar için ne söyleniyor? Yaptığımız araştırmalar, ilgi olduğu ve bazı çalışmalar yapıldığı yönünde. Ancak, hevesin de sınırlı olduğunu belirtelim... 


Bir diğer konu da Finansbank'ın Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri. Hatırlanacağı üzere Finansbank hisselerinin sadece yüzde 0,181 halka açık. Yani çok sığ bir hisse. Bu nedenle hissede çok sert hareketler yaşanabiliyor. Bu açıklamayı yaptıktan sonra Finansbank'ın piyasa değerine bakıldığında iki hafta önce 9 milyar 242 milyon TL'lik bir rakam söz konusuydu. Banka hisseleri son iki haftada en çok değer kazananlar arasında yer aldı. Sonuçta geçen Cuma günü itibariyle şirketin piyasa değeri 16 milyar 727 milyon TL seviyesine gelmiş durumda. Yani piyasalar, Finansbank'ı çok sattı. (Ekonomist)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar