Borsa'da farklı pay grupları kalktı

BIST Genel Kurulu'nda, Varlık Fonu'nun BIST payının yüzde 51'in altına düşmemesi kararı alındı. Dünya Gazetesi'ndenJülide Yiğittürk Gürdamar'ın haberine göre toplantıda alınan karara göre, Varlık Fonu'nun BIST'teki payları yüzde 51'in altına düşemeyecek.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya Gazetesi'nden Jülide Yiğittürk Gürdamar'ın haberine göre toplantıda alınan karara göre, Varlık Fonu'nun BIST'teki payları yüzde 51'in altına düşemeyecek. Bu kararın, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan olası halka arza yönelik olduğu öğrenildi.


Kaynaklar, olası halka arzda, hakim ortak değişikliğine yol açabilecek bir satışın önünü geçmek için bu sınırın getirildiğini ifade ettiler. Son değişiklikte, BIST'in halka arz oranının teknik olarak en fazla yüzde 49 olabileceği anlaşılıyor.


Genel Kurulda konuşan Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez'in, "Borsa İstanbul değerini bulduktan sonra ve ülkemizde beklentiler normalleştikten sonra halka arzı düşünebiliriz. Şuan gündemimizde yok" dediği öğrenildi.


İmtiyazlar kaldırıldı


Öte yandan, Genel Kurulda imtiyazlı hisselerin kaldırıldığı öğrenildi. Kaynaklar, olası halka arz esnasında yabancı yatırımcıların imtiyazlı hisse senetlerine sıcak bakmayacağı gerekçesiyle bu adımın atıldığını belirttiler.


Varlık Fonu'nun A grubu altın hissesi kaldırılırken, Borsa Yönetim Kurulu'nun da yeniden şekillendiği öğrenildi.


Borsa İstanbul anonim şirket olduktan sonra yönetim kurulu üye sayısı 10 olarak belirlenirken; imtiyazların kalkmasıyla yönetim kurulunda Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği ile portföy yönetim sektörünü temsilen bir temsilci bulunmayacak. Böylece üye sayısı 10'dan 9'a düşmüş oldu.


Edindiğimiz bilgiye göre Varlık Fonu tarafından oluşturulan yönetim listesinde yer alan; Erişah Arıcan, Murat Çetinkaya, Yunus Arıncı, Fahrettin Altun, Nicola Beattie, Cem Demiroğlu, Tevfik Erarslan, Metin Kıratlı ve Gülsevin Çipli'nin yönetime seçildiği öğrenildi.


Öte yandan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç'ın yeni yönetimde bulunmaması dikkat çekti. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar