Borsada rakiplerine fark attı

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında Trabzonspor hisseleri yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 150 kazandırırken, Fenerbahçe hisseleri tek kaybettiren oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da işlem gören spor kulüpleri arasında Trabzonspor hisseleri yılın başından bu yana yatırımcısına yüzde 150 kazandırırken, Fenerbahçe hisseleri tek kaybettiren oldu.


Borsa İstanbul'da işlem gören Trabzonspor Sportif Yatırımlar AŞ hisseleri, önceki yıllarda çok kötü performans göstermesinin de etkisiyle 2016'ya tepki alımları ile iyi bir başlangıç yaptı ve temmuz ayında 3,5 yılın en yüksek seviyesi olan 3,82 lirayı görmesinin ardından 3 liranın üzerinde dengelendi. Geçen yılın kapanışından Kurban Bayram tatili için verilen araya kadar yatırımcısına yüzde 150 kazandıran Trabzonspor hisseleri, Türk futbolunda "Üç Büyükler" olarak nitelendirilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ın Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerine fark attı.


Trabzonspor'un ardından yatırımcısının yüzünü güldüren diğer spor kulüpleri Beşiktaş Futbol Yatırımları AŞ ve Galatasaray Sportif AŞ oldu. Beşiktaş'ın yeni stadyumunun gelir beklentisini artırması ve futbol takımının, Fenerbahçe'nin 3'üncü öne eleme turunda elendiği UEFA Şampiyonlar Liginde Türkiye'yi temsil eden tek takım olarak kalmasının etkisiyle hisse performansının güçlü olduğu görüldü.


Beşiktaş hisselerinin fiyatı 2015 yılı kapanışından bu yana yüzde 86 prim yaparken, UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle Avrupa kupalarında yer alamayan Galatasaray hisseleri, tüm olumsuzluklara karşın Spor Toto Süper Ligde ilk iki haftada topladığı 6 puan ile lider olmasının da etkisiyle pozitif bir seyir izledi ve yatırımcısına yüzde 28 kazandırdı.


Fenerbahçe en yüksek piyasa değerine sahip

Borsada işlem gören spor kulüpleri arasında yatırımcısını tek üzen 2016-2017 futbol sezonuna iyi başlamayarak ilk iki haftada sadece 1 puan toplayabilen ve UEFA Şampiyonlar Liginden elenerek Avrupa'da yoluna UEFA Avrupa Liginde devam edecek olan Fenerbahçe'nin hisseleri oldu. Fenerbahçe hisselerinin değeri, bu yıl yüzde 3 değer kaybederken, hisse fiyatının haziran ayından bu yana 33 lira ile 37 lira arasında dar bant içinde dalgalı bir seyir izlemesi dikkati çekti.


Spor Toto Süper Lig'inde ilk iki hafta sonuçlarına göre, lider Galatasaray'ın ardından Beşiktaş 4 puan ile 3'üncü, Trabzonspor 3 puan ile 6'ncı ve Fenerbahçe de 1 puan ile 13'üncü sırada yer aldı.


Piyasa değerlerine bakıldığında ise bu yılki düşüşe karşın 1 milyar liranın üzerindeki değeriyle Fenerbahçe halen birinci sırada yer alıyor. Fenerbahçe'yi 965 milyon lira ile Beşiktaş, 490 milyon lira ile Galatasaray ve 317 milyon lira ile Trabzonspor izliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar