Borsayı yükselten 3 neden

Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler, borsada son dönemde görülen yükselişin nedenlerini 'yurtdışı etkisi, pozisyon almak isteyen sermaye ve BIST'in ucuzlaması' olarak sıraladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

 inShare Mail Sonra Oku Yazdır Anadolu Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Kamelya İşler borsadaki yükselişi Sonbaskı'da değerlendirdi.



İşler şunları söyledi "Dar bir bantta hareket eden bir piyasa iken kurda yukarı yönlü hareket olmasına rağmen geçen haftadan itibaren endeks yukarı yönlü harekette bulundu. Şu anda 87 bin -88 bini konuşur hale geldik.



YABANCI PAYI AZALIYOR


Tüm dünya piyasalarında özellikle hisse senedinde yukarı yönlü hareket görüyoruz. Bütün bunlar varken bizim değerlemelerimiz geride kalmıştı. Yabancı payında azalış var. Yabancı tarafında değil belki kurumsallardan iç piyasada ciddi bir alım isteği var. Türkiye'nin Aralık'tan itibaren yeterince ucuzlamış olmasına bağlı alım olabilir.



ÜÇ NEDEN...


Yükseliş için üç neden söyleyebiliriz Biraz yurtdışı, biraz pozisyon almak isteyen sermaye, biraz BIST'in ucuzlamış olması.. 87-88 bini hedef olarak koyduk."



DOLARDA 2,68 DESTEK NOKTASI


"Kurda 2,68 önemli destek olarak görülüyor" diyen İşler, Fed'den TL'yi destekleyici tablo çıkabileceğini belirtti.




Kaynak: Cnbce

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar