Brent petrol 11 haftanın en düşüğünde

Brent petrolün varil fiyatı, yaklaşık yüzde 2 değer kaybederek 44,79 dolar ile 10 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi. Yarın başlayacak ve iki gün sürecek ABD Merkez Bankası(Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin devam ettiği görülüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yarın başlayacak ve iki gün sürecek  ABD Merkez Bankası(Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı öncesinde petrol fiyatlarındaki düşüş eğiliminin devam ettiği görülüyor. 


Brent petrolün varil fiyatı geçen hafta yüzde 4,6 değer kaybetmesinin ardından yeni haftanın ilk işlem gününde 44,79 dolar ile 10 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. Saat 17.30 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı 44,85 dolardan, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varil fiyatı da yüzde 2,2 düşüşle 43,3 dolardan işlem görüyor.


Analistler, merkez bankalarından teşvik beklentilerinin zayıflamasının, talebe yönelik endişeleri artırdığını belirterek, bu durumun petrol fiyatlarında düşüşü beraberinde getirdiğini ifade ediyor. Teknik açıdan Brent petrolün varil fiyatının 46,1 doları altında kalması durumunda satış baskılarının devam edebileceğini belirterek, 43,3 doların gündeme gelebileceğini kaydediyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar