Bursa'da patlama

Bursa'da, tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami cephesindeki girişine yakın bir bölgede meydana gelen terör saldırısında, üzerindeki bomba düzeneğini patlatan kadın terörist öldü, 13 kişi yaralandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Alınan bilgiye göre, Bursa'da tarihi Kapalıçarşı'nın Ulu Cami cephesindeki girişine yakın noktada patlama meydana geldi.


İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlamada yaralananlar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.


Çevreyi güvenlik çemberine alan polis ekipleri, olay yerinde inceleme başlattı.


Bölge yakınında güvenlik önlemleri artırıldı

Tarihi Bursa Kapalı Çarşı dahil, olayın meydana geldiği bölgenin yakınındaki tüm cadde ve sokaklarda güvenlik önlemleri artırılırken, çarşı esnafı dükkanlarını kapattı.


Trafik akışı da Altıparmak Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne kadar durduruldu.


Bursa Valiliğinden canlı bomba açıklaması

Öte yandan, Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 17.26'da merkez Osmangazi ilçesi Ulu Cami batı kapısı yakınında patlama meydana geldiği, olayda, intihar bombacısı olduğu düşünülen bir kadının, üzerindeki düzenekle kendini patlattığı bildirildi.


Başbakan Davutoğlu: Teröre karşı en kararlı tutumu sergilemeye devam edeceğiz


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: 13 yaralı tedavi altında

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ambulanslarla 13 yaralarının hastanelere taşındığını belirterek, "13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde." dedi.





"Terörist 25 yaşlarında"



Saldırgana ilişkin gerekli incelemelerin İçişleri Bakanlığınca yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, "Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor." diye konuştu.


Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu 



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zagreb'te bulunduğu sırada, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefonla konuşarak Bursa'daki saldırı hakkında bilgi aldı. 


Yaralı vatandaşlar için Allah'tan şifa dileğinde bulunan Erdoğan'ın, Türkiye'nin huzuruna kasteden terör ile mücadelede kararlılığın önemini vurguladığı kaydedildi.


Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: Haksız şekilde İslam dünyasını ilzam eden bir anlayış var


Davutoğlu saldırıyla ilgili bilgi aldı



Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın ardından AK Parti Genel Merkezi'nde İçişleri Bakanı Ala ile bir araya geldi.


Davutoğlu, Bakan Ala'dan terör saldırısına ilişkin bilgi aldı. Bursa Valisi Karaloğlu ile de telefonda görüşen Başbakan Davutoğlu, Karaloğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.


Bursa Valisi Karaloğlu: Hayati tehlikesi olan yaralımız yok



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, saldırının meydana geldiği Ulu Cami'nin batı kapısı civarında incelemelerde bulundu, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız'dan bilgi aldı. 


Daha sonra Muradiye Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyaret eden Karaloğlu, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamada yaralanan 8 yaralının çeşitli hastanelerde yatarak tedavi gördüğünü söyledi.


Hiçbir yaralının hayati tehlikesi bulunmadığına işaret eden Karaloğlu, "Hayati tehlikesi olan yaralımız yok, şükürler olsun. Bir kısmının çok hafif işitmeye bağlı problemleri, bir kısmında travmatik problemler var." diye konuştu.


Teröristin kimliği ve örgütüyle ilgili çalışmaların sürdüğünü bildiren Karaloğlu, netleştikçe bilgilerin kamuoyu ile paylaşılacağını kaydetti. Karaloğlu, "Teröristlerin 3 kişi oldukları söyleniyor" sözleri üzerine, "Hayır, tek kişi terörist. Tek kadın, kendisini parçalayan tek bir terörist. Bunlar, o patlama esnasında vatandaşların panik olarak gördüğü şeylerdir. Bizim tespitimiz, şu an için tek kişi ama çalışmalar devam ediyor." dedi.




AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar