Büyük güvercin kargaşadan korkuyor

Japonya Merkez Bankası yetkilileri, parasal genişlemeden olası çıkışla ilgili bilgi paylaşımının kargaşaya neden olacağından endişeli. Ocak 2016'da negatif faize geçtiğinden beri politika faizinde yeni bir hamle yapmayan ve böylece Fed faiz artırdıkça daha da ayrışan Japonya Merkez Bankası (BoJ) yetkililerinin genişlemeci para politikasından olası çıkışla ilgili ne kadar bilginin açıklanacağını tartışıldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ocak 2016'da negatif faize geçtiğinden beri politika faizinde yeni bir hamle yapmayan ve böylece Fed faiz artırdıkça daha da ayrışan Japonya Merkez Bankası (BoJ) yetkililerinin genişlemeci para politikasından olası çıkışla ilgili ne kadar bilginin açıklanacağını tartışıldı.


BoJ yetkilileri arasındaki konsensüs olası çıkışla ilgili herhangi bir bilgi paylaşımının neden olacağı kargaşa endişesinde birleşiyor.


Gelişmiş ülke merkez bankaları arasındaki "en güvercin" olma ünvanını koruyan Banka'nın 15-16 Haziran tarihlerindeki politika toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, politika yapıcıların genişlemeci para politikasından olası bir çıkış konusunda ne kadar bilginin açıklanacağını tartıştıklarını ortaya koydu.


MUHALİF GÖRÜŞ: AÇIK KONUŞALIM


Buna göre bazı üyeler, politikanın nasıl yönetileceğinin ve bir çıkışın Banka'nın finansman durumunu nasıl etkileyeceğinin açıkça anlatılması gerektiği görüşünü savundular.


KONSENSÜ: KARGAŞAYA NEDEN OLUR


Çok sayıda üye ise BoJ'un yüzde 2 enflasyon hedefinden hala çok uzakta olduğuna işaret ederek olası çıkışla ilgili bilgi paylaşımından endişelerini dile getirdi. Bu üyeler çok yakın zamanda bilgi paylaşımının piyasalarda kargaşaya neden olabileceği uyarısı yaptılar. (Uzmanpara)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar